SALIG BØRNEYOGA

Scroll ned for at læse om: børneyoga forløb & familieyoga workshops / hvad er børneyoga / SALIGs børneyogalærer

 
dreng.jpg
 
 
 

BØRNEYOGA FORLØB 6-9 ÅR

 

Mandage kl 16:00-17:00
Forløb april-juni (11 gange): 1.100 kr.

Underviser: Rikke Dall-Hansen

TIL MOR/FAR I SAMME TIDSRUM:
- Yoga basic

 
 
 

FAMILIE YOGA - WORKSHOPS
H.C. Andersen tema

 

 
 

3-5 ÅR

24. februar kl. 14:00-15:00
1 voksen + 1 barn: 350 kr.
(medlemspris 25% rabat)

UNDERVISER:
Yogafeen / Rikke Dall-Hansen

6-12 ÅR

24. februar 2018 kl. 15:30-16:30
1 voksen + 1 barn: 350 kr.
(medlemspris 25% rabat)

UNDERVISER:
Yogafeen / Rikke Dall-Hansen

 
 

BØRNEYOGA ER MERE END BARE SJOVT... 

 
pige2.jpg
 

Børneyoga er et trygt og legende rum, hvor dit barn kan udforske og udvikle sine motoriske færdigheder, styrke og balance og samtidig opbygge selvværd, samarbejdsevner og koncentration.

Underviseren kombinerer traditionelle yogaøvelser med lege, sange, rim og historiefortælling. Klassen slutter altid med mindfulness- og afspændingsøvelser, som børnene ofte glæder sig til og også kan bruge i en travl hverdag (ligesom forældrene).    

HVILKE FORDELE ER DER VED BØRNEYOGA?

  • børneyoga hjælper barnet til at mærke grænser

  • børneyoga skaber opmærksomhed omkring åndedrættet og dets effekt på krop og sind

  • børneyoga styrker barnets evne til at være en del af et fællesskab gennem par-øvelser og lege

  • børneyoga skaber en god base for yoga og fysisk aktivitet resten af livet

  • børneyoga forbedrer barnets koordinationsevne og smidighed

  • børneyoga mindsker risikoen for angst og depression

  • børneyoga skærper barnets fokus og koncentration  

  • børneyoga giver ro i både krop og sind

  • børneyoga styrker barnets kontakt til følelser og sanser

  • børneyoga er ikke-konkurrencepræget


HVORDAN FOREGÅR EN BØRNEYOGAKLASSE?

Børneyogaklassen folder sig ud gennem en tematisk historie, som eksempelvis kan være mod, venskab eller cirkus. Historien gør det sjovt at lave yoga og stimulerer børnenes fantasi og indlevelsesevne.

SALIGs underviserer tager altid udgangspunkt i det enkelte barn, så alle kan være med. Derfor er det vigtigt for os at skabe et ikke-konkurrencepræget rum, som både fordrer samarbejde og styrker barnets selvtillid og selvværd. Hos SALIG ser vi det også som en del af vores mission at uddanne børnene om kroppen, vigtigheden af motion, bevægelse og den rette kost samt hjælpe dem til større kropsbevidsthed. Altid i øjenhøjde og mere inspirerende end belærerende, fordi det er sådan vi bedst selv fordøjer. 


 
 

BØRNEYOGA 6-9 ÅR

Børneyogaklassen er bygget op omkring forskellige sjove og lærerige temaer, som indbyder børnene til at gå på opdagelse i yogaens univers. Faktisk er det svært at lade være. 

Her får børnene et frirum, hvor fantasien og kreativiteten slippes løs. Børnene er nemlig i høj grad med til at forme undervisningen, der tager udgangspunkt i både klassiske yogastillinger og fantasifulde lege. På den måde bliver børnene medskaber og tager ejerskab over timerne, mens de lærer at interagere og bidrage til fællesskabet. Den traditionelle yoga kombineres med sjove yogalege og mini-sekvenser, der træner balance, styrke, smidighed, kropsbevidsthed, koordination og koncentration.

I denne aldersgruppe er samarbejdsøvelser også en stor del lektionsplanen, fordi det er vigtigt, at børnene træner deres tålmodighed - både med sig selv og andre. De lærer at vente på tur og få bedre kontrol over kroppen. Klassen afsluttes altid med mindfulness- og afspændingsøvelser, som ligesom for mange voksne er noget af det børnene glæder sig allermest til.

Forkæl dig selv med en velvære massage hos SALIG Velvære, mens du venter, eller tag en klasse i salen ved siden af dit barn. 

Et forløb er enten 4-8 gange, alt efter hvor mange dage der er i den pågældende måned.

 
 

 
 
Rikke-Dall-Hansen.jpg

RIKKE DALL-HANSEN

Når Rikke underviser i børneyoga leger hun med elementer fra forskellige yogaformer og inddrager sin erfaring fra teater, bevægelsesterapi, dans og cirkus (Rikke har været en vaskeægte cirkusprinsesse!). Det mix bliver til en sjov og kreativ måde at dyrke yoga og aktivere både sanser, sind og krop hos børnene.

Børnene forelsker sig lynhurtigt i Rikkes naturlige nærvær, legende person og ubetingede rummelighed. Og de kan slet ikke få øjnene fra yoga-feen, når hun en sjælden gang kigger forbi og kaster lidt yogastøv over en helt almindelig eftermiddag. 

 
 
 

SPONSORPLADS PÅ BØRNEYOGAFORLØB

SALIG tilbyder en sponsorplads på hvert af vores børneyogahold til børn fra familier, som er økonomisk trængte.

Børneyogaforløbene er frirum, hvor fantasien og kreativiteten slippes løs, samtidig med at der trænes balance, styrke, smidighed, kropsbevidsthed, koordination og koncentration.

Har jeres barn brug for børneyoga, men har I ikke ressourcerne til at købe forløbet? Nu kan I ansøge om en sponsorplads på børneyogaholdene.

Sponsoratet giver adgang til forløbet i april, maj og juni. Det er vigtig, at I dedikerer Jer til at komme til alle undervisningsgangene indenfor de 3 måneder. Dels for at mærke en effekt af børneyogaen, og dels fordi der er mange børn om buddet. Undlader I at komme, går pladsen videre til næste barn i køen.