SALIGE BØRN

Scroll ned for at læse om: børneyoga forløb & familieyoga workshops / lidt om børneyoga / børneyoga underviserne

 
dreng.jpg
 

BØRNEYOGA & TWEEN FORLØB

 
 

3-5 ÅR

Onsdage kl 16:00-16:45
Forløb august (4 gange): 400 kr.
Forløb sep-okt (8 gange): 800 kr.
Forløb nov-dec (7 gange): 700 kr.

Underviser: Rikke Dall-Hansen

- forældrene kan deltage på SALIG yoga basic i samme tidsrum

 

6-9 ÅR

Mandage kl 16:00-17:00
Forløb august (4 gange): 400 kr.
Forløb sep-okt (8 gange): 800 kr.
Forløb nov-dec (7 gange): 700 kr.

Underviser: Rikke Dall-Hansen

- forældrene kan deltage på SALIG yoga basic i samme tidsrum

 

10-14 ÅR

Mandage kl 17:15-18:15
Forløb august (4 gange): 400 kr.
Forløb sep-okt (8 gange): 800 kr.
Forløb nov-dec (7 gange): 700 kr. 

Underviser: Rikke Dall-Hansen

- forældrene kan deltage på Tai Chi i samme tidsrum

 

3-5 ÅR

Lørdag d. 22. september kl. 13:30-14:30
Tema: H.C. Andersen - Klods Hans

Pris: 200 kr. én voksen + ét barn
Underviser: Rikke Dall-Hansen

6-12 ÅR

Lørdag d. 22. september kl. 15:00-16:00
Tema: H.C. Andersen  - Klods Hans

Pris: 200 kr. én voksen + ét barn
Underviser: Rikke Dall-Hansen

 
 

BØRNEYOGA ER MERE END BARE SJOVT... 

 
pige2.jpg
 

Det er et trygt og legende rum, hvor dit barn kan udforske og udvikle sine motoriske færdigheder, styrke og balance og samtidig opbygge selvværd, samarbejdsevner og koncentration.

Underviseren kombinerer traditionelle yogaøvelser med lege, sange, rim og historiefortælling. Klassen slutter altid med mindfulness- og afspændingsøvelser, som børnene ofte glæder sig til og også kan bruge i en travl hverdag (ligesom forældrene).    

Andre fordele ved børneyoga:

  • hjælper barnet til at mærke grænser
  • skaber opmærksomhed omkring åndedrættet og dets effekt på krop og sind

  • styrker barnets evne til at være en del af et fællesskab gennem parøvelser og lege

  • skaber en god base for yoga og fysisk aktivitet resten af livet

  • forbedrer barnets koordinationsevne og smidighed

  • mindsker risikoen for angst og depression

  • skærper barnets fokus og koncentration  

  • giver ro i både krop og sind

  • styrker barnets kontakt til følelser og sanser

  • er ikke-konkurrencepræget

 
 

SALIGS BØRNEYOGAHOLD ER

OPDELT EFTER ALDER

 
pige.jpg
 

Klassen folder sig ud gennem en tematisk historie, som eksempelvis kan være mod, venskab eller cirkus. Historien gør det sjovt at lave yoga og stimulerer børnenes fantasi og indlevelsesevne.

Vores underviserer tager altid udgangspunkt i det enkelte barn, så alle kan være med. Derfor er det vigtigt for os at skabe et ikke-konkurrencepræget rum, som både fordrer samarbejde og styrker barnets selvtillid og selvværd. Hos SALIG ser vi det også som en del af vores mission at uddanne børnene om kroppen, vigtigheden af motion, bevægelse og den rette kost samt hjælpe dem til større kropsbevidsthed. Altid i øjenhøjde og mere inspirerende end belærerende, fordi det er sådan vi bedst selv fordøjer. 

 
 

KUN FOR TWEENS
10 - 14 ÅR

 
SALIG-TWEEN-YOGA.jpg
 

En time med tween i fokus. I den periode, hvor barnet er både-og og hverken enten-eller, er det væsentligt for os at skabe et rum, hvor der er plads til at være, præcis som man er - uden forventninger, statussymboler eller konkurrence. Vores mål er med andre ord, at timerne bliver et ugentligt pusterum, hvor de kære "in-between" får en bedre forståelse for sig selv, sin krop, drømme og mål. 

For er facilitere dette er klassen bygget op omkring forskellige interessante og lærerige temaer, som udspiller sig igennem yoga-øvelser, små sekvenser og mindfulness. Børnene opnår bedre balance, styrke, smidighed, koordination, koncentration og søvn, som alt sammen resulterer i gladere tweens.

På holdene snakker vi også om, hvordan man håndterer følelser, og hvordan man kan være sin egen bedste ven ved at gøre gode ting for sin krop. Vi laver forskellige samarbejdsøvelser, som træner børnenes samarbejdsevner, udvikler deres sympati overfor andre og deres tålmodighed med sig selv og andre. Kombineret med individuelle øvelser finder børnene også ind til deres indre styrke, og det giver dem en selvtillid, som kan åbne op for de utallige potentialer, som de måske ikke var klar over, de besad.

Udover træning vil yogaholdet være et trygt og hyggeligt fællesskab, hvor der plads til grin og samtaler. Et særligt fokus vil være på at tænke positivt om sig selv, ens krop og livet. Vores tweens vil igennem yogaen få redskaber til bedre at kunne håndtere og forebygge ting som stress, angst og depression.

Forkæl dig selv med en velvære massage hos SALIG Velvære, mens du venter, eller tag en klasse i salen ved siden af dit barn.

Et forløb er enten 4-8 gange, alt efter hvor mange dage der er i den pågældende måned.

 
 

PÅ OPDAGELSE MED YOGA
6 - 9 ÅR

 
SALIG-BØRNEYOGA-6-9-ÅR.jpg
 

Børneyogaklassen for de 6 til 9-årige er bygget op omkring forskellige sjove og lærerige temaer, som indbyder børnene til at gå på opdagelse i yogaens univers. Faktisk er det svært at lade være. 

Her får børnene et frirum, hvor fantasien og kreativiteten slippes løs. Børnene er nemlig i høj grad med til at forme undervisningen, der tager udgangspunkt i både klassiske yogastillinger og fantasifulde lege. På den måde bliver børnene medskaber og tager ejerskab over timerne, mens de lærer at interagere og bidrage til fællesskabet. Den traditionelle yoga kombineres med sjove yogalege og mini-sekvenser, der træner balance, styrke, smidighed, kropsbevidsthed, koordination og koncentration.

I denne aldersgruppe er samarbejdsøvelser også en stor del lektionsplanen, fordi det er vigtigt, at børnene træner deres tålmodighed - både med sig selv og andre. De lærer at vente på tur og få bedre kontrol over kroppen. Klassen afsluttes altid med mindfulness- og afspændingsøvelser, som ligesom for mange voksne er noget af det børnene glæder sig allermest til.

Forkæl dig selv med en velvære massage hos SALIG Velvære, mens du venter, eller tag en klasse i salen ved siden af dit barn. 

Et forløb er enten 4-8 gange, alt efter hvor mange dage der er i den pågældende måned.

 
 

PÅ EVENTYR I DEN LILLE YOGAHULE
3 - 5 ÅR

 
SALIG-3-5-ÅR.jpg
 

 

Yoga i børnehøjde for de 3 til 5-årige. Børnene kommer på eventyrlige og magiske rejser, som er værd at fortælle mor og far om, og klassiske yogaøvelser inddrages i historiefortælling og fjollede lege med dans og musik. Der er selvfølgelig også plads til en masse ballade, der udfordrer og udvikler de små størrelser.  

Børnenes sproglige egenskaber styrkes igennem kreative øvelser med rim, sange, tal og bogstaver. De taktile sanser udvikles også igennem kreativ leg med rekvisitter og mindfulness øvelser.  Børnene vil opleve samhørighed med andre i læringsprocessen, hvor yoga skaber fundamentet, og der er fokus på motorik og glæden ved bevægelse.

Vi begynder og slutter altid på samme måde og laver mange gentagelser, som børnene holder af og finder tryghed i. Sammen vil vi synge, klappe, danse, tumle, hoppe og finde ro i yogasøvn (afspænding). 

Forkæl dig selv med en velvære massage hos SALIG Velvære, mens du venter, eller tag en klasse i salen ved siden af dit barn.

Et forløb er enten 4-8 gange, alt efter hvor mange dage der er i den pågældende måned.
 

 
Rikke-Dall-Hansen.jpg

RIKKE DALL-HANSEN

Når Rikke underviser i børneyoga leger hun med elementer fra forskellige yogaformer og inddrager sin erfaring fra teater, bevægelsesterapi, dans og cirkus (Rikke har været en vaskeægte cirkusprinsesse!). Det mix bliver til en sjov og kreativ måde at dyrke yoga og aktivere både sanser, sind og krop hos børnene.

Børnene forelsker sig lynhurtigt i Rikkes naturlige nærvær, legende person og ubetingede rummelighed. Og de kan slet ikke få øjnene fra yoga-feen, når hun en sjælden gang kigger forbi og kaster lidt yogastøv over en helt almindelig eftermiddag. 

 
 

SPONSORPLADS PÅ BØRNEYOGAFORLØB

SALIG tilbyder en sponsorplads på hvert af vores børneyogahold til børn fra familier, som er økonomisk trængte.

Børneyogaforløbene er frirum, hvor fantasien og kreativiteten slippes løs, samtidig med at der trænes balance, styrke, smidighed, kropsbevidsthed, koordination og koncentration.

Har jeres barn brug for børneyoga, men har I ikke ressourcerne til at købe forløbet? Nu kan I ansøge om en sponsorplads på børneyogaholdene.

Sponsoratet giver adgang til forløbet i april, maj og juni. Det er vigtig, at I dedikerer Jer til at komme til alle undervisningsgangene indenfor de 3 måneder. Dels for at mærke en effekt af børneyogaen, og dels fordi der er mange børn om buddet. Undlader I at komme, går pladsen videre til næste barn i køen.