RESTORATIV UDDANNELSE EFTERÅRET 2018
v. Ditte Bykærholm Nielsen

 
 

FORDYB DIG I DEN RESTORATIVE YOGA OG LÆR, HVORDAN DU KAN UNDERVISE I OG GIVE DENNE TERAPEUTISKE OG HELENDE PRAKSIS TIL ANDRE.

50 timers træning designet til sportsfolk, yogaudøvere, yogalærere, fysioterapeuter, psykoterapeuter, kropsbehandlere, trænere af sportsfolk; ældre, børn, handicappede, gravide og dig, der ønsker at fordybe dig i den restorative praksis for din egen skyld.

 

Restorativ yoga er et fantastisk supplement til alle aktive bevægelsesformer, praksisser og det moderne, travle liv med meget stillesiddende arbejde. Desuden hjælper restorativ yoga under perioder med særligt pres og stress. Derudover er restorativ yoga også en måde at genlære, hvordan vi kan leve vores liv mere fredfyldt, bevidst og nærværende.

Restorativ yoga er genopbyggende, vitaliserende og nærende for krop, sind og hjerte. Ydermere er det en meget smuk praksis at dele og undervise andre i. Den går dybt og er en yderst helende praksis med høj terapeutisk effekt, selvom det udadtil ser ud som om, der sker meget lidt.

Du kan modtage denne restorative træning for at fordybe din egen praksis og give dig selv en helende gave eller for at blive restorativ underviser for grupper eller enkeltpersoner. Uddannelsen består primært af selv at praktisere restorativ yoga, observere sig selv og andre i restorative stillinger, lægge andre i stillinger, samt at lægge restorative forløb til klasseundervisning og til enkeltpersoner. Du vil få en dyb indsigt i restorativ yoga samt baggrundsviden og filosofi om de emner, der støtter heling og restitution af din krop, sind og hjerte.

Denne restorative uddannelse er en unik måde at lære simple redskaber til at hjælpe dig selv og andre til at slippe dybe vanemæssige spændinger i muskler og væv. Disse spændinger skabes af vores vanemæssige måder at holde vores krop gennem ensartede måder at bevæge os på. Dette kan ske ved ensartet belastning i træning, stillesiddende arbejde, ensartede bevægelsesmønstre med mere.

På uddannelsen lærer du generelle principper for restorativ yoga. Derudover får du som noget ganske særligt helt nye stillinger, der heler rygsøjlens naturlige kurver og blødgør kroppen, idet stillingerne bliver undervist med bowspring alignment. Denne praksis lærer os at være mindfulde og at spænde helt af samtidigt. Vi trænes i at vende hjem til rygsøjlens naturlige kurver, som er kroppens optimale funktionelle holdning i alle dagligdagens aktiviteter. Det giver altså en sund funktionel kropsholdning, der kan bruges i al sport og fritid. Når vi praktiserer restorativ yoga med bowspring alignment, tilbydes kroppen en særlig mulighed for at spænde af og blive blød og åben. Vi får mulighed for at slippe vanemæssige fysiske, mentale og emotionelle spændinger, der trækker os væk fra vores optimale dynamiske og funktionelle kropsholdning. I vores kropsholdning ligger vores ideer om, hvem vi synes, vi skal være og fremstå som - og vores emotionelle umiddelbare respons på vores liv ses også i vores kropsholdning. Kroppen vil samtidig lære, hvilken holdning den skal have for at være stærk og funktionel.

Restorativ yoga med bowspring alignment kaldes også for “bowstorative yoga” og fokuserer på at blødgøre og hydrere vævet i kroppen. Denne praksis efterlader en klarhed i sindet og et venligt medfølende hjerte. Bowstorative kan stå alene som en kropsorienteret terapeutisk- og helingspraksis. Bowstorative er også et godt supplement til psykoterapi og fysioterapi til sportsfolk, kontoransatte folk, børn, ældre, gravide, handicappede mm.

 
 
 

DATO & TIDER I EFTERÅRET 2018: 

Fredag d. 28. september
kl. 10:00 - 18.00

Lørdag d. 29. september
kl. 9:00 - 18:00

Søndag d. 30. september
kl. 9:00 - 16:00

Fredag d. 26. oktober
kl. 10:00 - 18.00

Lørdag d. 27. oktober
kl. 9:00 - 18:00

Søndag d. 28. oktober
kl. 9:00 - 16:00

Lørdag d. 10. november
kl. 9:00 - 18:00


PRIS

50 timers træning: 7.500 kr.


UDDANNELSENS INDHOLD


 • Basale restorative stillinger

 • Kropsholdning og alignment i restorative stillinger

 • Hvordan skaber man optimal støtte med props (hjælpemidler som pøller, puder, tæpper med mere)?

 • At lægge dig selv og hjælpe andre ind i restorative stillinger med fuld støtte

 • Overgange og transit ind og ud af restorative stillinger

 • Emner og filosofi der støtter den restorative praksis

 • Observation

 • Hands on praksis

 • Ayurveda, åndedræt og meditation i relation til restorativ yoga

 • Hvordan underviser man i restorativ yoga?

 • At undervise grupper og individuelle

 • Kunsten at lave sekvenser til restorativ yoga for grupper, klasser og individuelle

 • Kommunikation
   

UDDANNELSENS FORM: 
Uddannelsen er en naturlig blanding og flow af praksis, teori, metode, partnerarbejde, hjemmearbejde, notetagning og deling af digital info med gruppen.
 

MEDBRING:
Ekstra lag af tøj, varme sokker, vand i lukket vandflaske, et skriveredskab, to notesbøger og et apparat, der kan tage billeder.
 

DATO OG TIDER:
Træningen løber over to weekender (fredag – søndag) og en lørdag i efteråret 2018.

- 28., 29., 20. september / 26., 27., 28. oktober / 10. november
- Fredage: 10:00 - 18.00 / Lørdage: 9:00 - 18:00 / Søndage: 9:00 - 16:00
 

CERTIFIKAT:
Efter endt undervisning kan du vælge at skrive et lille essay, hvor du viser dine refleksioner, erfaringer, oplevelser og forberedelser omkring et individuelt arbejde med en privat klient, som du mødes med 2-3 gange. Opgaven sendes til mail@dittebykaerholm.dk senest d. 7. januar 2019. Du vil få skriftlig feedback og respons på din opgave for fortsat at udvikle din praksis og evne til at arbejde med klienter og hold. Certifikatet sendes til dig sammen med disse.

KRAV TIL ANSØGNING:
Uddannelsen kan både tages for at hele sig selv og for egen fordybelse eller for lære at undervise i restorativ yoga på klasser og med individuelle klienter.

For at ansøge må du have mindst to års erfaring med en form for mind eller body træningsform og yoga samt restorativ yoga, bowspring eller bowstorative.

Uddannelsen er ideel for sportsfolk, yogaudøvere, yogalærere, fysioterapeuter, psykoterapeuter, kropsbehandlere og trænere af sportsfolk.


bowstorativ.png
Ditte bykærholm restorativ.jpg
Restorativ yoga Ditte Bykærholm.jpg

OM DITTE

 

Ditte er kendt for sit dybe nærvær, sensitivitet og klare præcise instruktioner. Hun har en dyb kærlighed til restorativ yoga, da den har hjulpet hende personligt i perioder med svære fysiske, mentale og emotionelle udfordringer. Hun har tilbudt uddannelser i restorativ yoga siden 2012.

Hun er uddannet i restorativ yoga med “modern posturale restorative”-stillinger hos Cindy Lee, Bow Forbes og Judith Lasater, som hun ligeledes har assisteret. Senest har hun fordybet sig i den mindfulde postmoderne bowspring, der tilbyder et helt nyt sæt af restorative yogastillinger.

Ditte er blandt de få europæiske undervisere listet som bowspringunderviser. Hun underviser til dagligt i bowspring og restorative bowspring (bowstorative) ved Nor.house i København samt i samarbejde med fysioterapeuterne I Physioga.com. Derudover afholder hun løbende meditationsaftener i København. Hun tilbyder klasser, enetimer, mentorforløb, workshops, retreats, kurser i bowspring, bowstorative og meditation og uddannelser i restorativ yoga. Hun underviser fra hjertet og har arbejdet med pædagogik, psykologi og undervisning de sidste 20 år. Hun er tidligere skolelærer og har studeret pædagogisk psykologi - og så bor hun i København med sin familie.RESTORATIV YOGA WORKSHOP FOR FAGFOLK
- søndag d. 27. maj kl. 9.30 - 12:00

SOMMER OG SELVOMSORG WORKSHOP
- søndag d. 19. august kl. 10.00 - 12:30