Bindevævet reagerer på berøring, langsomhed og nærværende tanker, og de blide bevægelser giver plads til bevidst kontakt med de kropslige sanser og kan regulere det autonome nervesystem. Pernille guider dig til at skabe rum og ro i kroppen, og sammen med bevægelserne vil du øge din bevidsthed omkring de små nuancer og signaler, kroppen sender. Du inviteres også til at sætte ord på sansninger og oplevelser undervejs for at lagre erfaringer i bevidstheden og skabe nye spor - og dermed forandring. Fascial Flow® kan på den måde øge din mentale, følelsesmæssige og fysiske balance og vil på mange have en terapeutisk virkning.

Undervisningen indeholder både sekvenser baseret på ro, langsomhed og dybde (giver blødhed og plasticitet i væv, øger sanselighed og bevidsthed) og mere dynamiske, strukturelle sekvenser (regulerer kropsholdning, gang og tonus). Kombinationen af de forskellige typer af sekvenser spejler den variation, som vi naturligt møder i dagligdagen, og som vi både kropsligt og mentalt har glæde af at kunne håndtere. Undervisningen skaber en forståelse for sammenhængen mellem bindevæv, væskerne i kroppen, mødet med omgivelserne (de fysiske såvel som vores sociale interaktion) og forbindelsen til nervesystemet gennem udforskende sekvenser.

Fascial Flow® kombinerer to bevægelsessystemer, Rolf Movement (fra Rolfing) og Continuum movement (Contiuum), som tilsammen giver smidigt og vitalt bindevæv, regulerer nervesystemet og forbedre kropsholdningen. Fascial Flow® er udviklet af Jeanne Jensen (f. 1954), som er uddannet Advanced rolfer® og Continuum lærer® og med uddannelse inden for Body Mind Centering®. Hun har uddannet sig og fundet inspiration ved bl.a. Peter A. Levine, Hubert Godard, Emilie Conrad og Bonnie Bainbridge Cohen, og har på baggrund af hendes 30 års arbejde med kroppen udviklet Fascial Flow®.


INTRODUKTIONSWORKSHOP
2 timers introduktion til Fascial Flow®.
Pris: 100 kr.


FASCIAL FLOW FORLØB
8 gange af 2 timers varighed på en fast ugentlig dag.
Pris: 1.550 kr.


3 DAGES KURSUS
7 timer fordelt over 3 dage, fokus er på et særligt tema.
Pris: 950 kr.LIDT OM FASCIA

Fascia er strukturer af bindevæv, som findes i hele kroppen, og som omgiver alt andet væv fra inderst til yderst. Bindevævet har som sådan ingen start eller slutning, men kommer til udtryk i forskellige sammensætninger i én stor sammenhængende struktur. På grund af vævets struktur og plasticitet kommunikerer det med alt andet i kroppen, inklusiv nervesystemet. Det lader til at bindevævet er særligt sensitivt over for påvirkning fra stresshormoner og øget sympaticus-aktivitet i nervesystemet (kamp eller flygt-respons), hvilket kan gøre bindevævet tørt, stift eller klistret. Det er en forsvarsmekanisme for at bære ”presset” i kroppen under mentale og kropslige stressreaktioner. Det stivnede væv kan klemme på nerver, hvilket leder til smerter og nedsat mobilitet. Samtidig mindskes bindevævet evne til at kommunikere frit, hvilket kan påvirke alle vores sanser og lede til tab af kropsfornemmelse. Modsat muskelvæv bruger bindvæv bruger lang tid på at ændre form og struktur. Dette er væsentligt at forstå i arbejdet med bindevæv.