Back to All Events

NÆRVÆRSMEDITATION & INDRE SELVKENDSKAB

  • SALIG 20 Masnedøgade København Ø, 2100 Denmark (map)

SINDETS VÅGENHED

Du vil på dette kursusforløb del 1, lære grundprincipperne i mindfulness meditation. Vi vil koncentrere os om fokuseringsevnen, neutral iagttagelse og at afdække af sindet. Vi vil sortere hvilke processer der hører sindet til og hvad vi kan gøre for ikke at lade os styre af dem. Der trænes en stillesiddende meditativ tilgang til dette. Parallelt vil du blive introduceret til øvelser i indre afbalancering, samt en blød hatha yoga sekvens, som virker jordforbindende, vitaliserende og fokuserende. Der vil indgå foredrag, musik og udveksling, samt kropslig og energetisk tilgang til sindet.

meditation.jpg

SPECIFIKKE INDHOLD

• Nærværsmeditation (Mindfulness) I: Åndedrætsopmærksomhed, fokusering af sindet, bevidsthed om kroppen, slip af spænding, og neutral iagttagelse

• Chakra-balancering I: chakra-indføring, Pineal-Hara, Krone-Rod

• Selvomsorg I: "sige ja", anerkendelse af det som er, slutte fred med dig

• Bodyscan

• Pusterummet

• Blid hatha yoga

• Oplæsning af inspirerende praksis-tekster

• Lytten til beroligende live-musik


NÆRVÆRSMEDITATION & INDRE SELVKENDSKAB
- undervisningsforløb i nærværsmeditation, energibalancering og selvomsorg

Forløbet sigter mod at give dig en trinvis indføring i nærværsmeditation (mindfulness) og hjertepraksis (metta), indre meditativ energicirkulering ved hjælp af chakra-aktivering, en personlig praksismanual og kendskab til procesarbejde i selvkærlighed.

lær at meditere januar 2020.jpg

Derudover vil der i forløbet blive arbejdet med kropslig jordforbindelse (embodiment) i form af blid hatha yoga og intuitiv bevægelse, brug af teknikker til at smidiggøre følelser, at have opmærksomhed på skyggemateriale og at søge bevidsthed om projektionerne. Det vil indgå udveksling med andre deltagere, sharing og spørgsmål og svar med underviseren.

Alt dette for at øge selvafklaringen og den indre ro, så du billedligt talt kan integrere et større kanvas af dit indre lærred…

advarelse---meditation.jpg

PRAKTISK

Tag tøj med som du kan bevæge dig frit i. Alt udstyr er er til fri benyttelse i SALIG, men du er også velkommen til at tage dit eget meditationsgrej med dig. Du kan selvfølgelig sidde på stol hvis du har brug for det.

TID, VARIGHED OG INTENSITET:
5 uger á 1 x 2 timer om ugen + 1 fordybelsesdag á 6 timer // 16 timer i alt


Dato:
- 5 mandage kl. 19:00-21:00 fra den 13. jan
- 1 fordybelsesdag kl. 10:00-16:00 den 15. feb

PRIS FOR DEL 1: 1.980kr.
PRIS FOR DEL 1 & 2: 3.500 kr.

MEDLEMSRABAT: 20%
-fratrækkes automatisk ved køb

Underviser: Ulle Bjørn Bengtsson

 


Ulle Bjørn Bengtsson er født 1971 og har dansk/tysk nationalitet. UBB har mange års erfaring med yoga, selvudvikling og meditation, især med inspiration fra Jes Bertelsens pædagogik. Ulle uddannet fysiurgisk massør, har en en 3-årig uddannelse som Mindfulness Instruktør og en efteruddannelse i nærværsmeditation fra Skolen for Anvendt Meditation ved Jens-Erik Risom.

UBB underviser udover nærværsmeditation til dagligt i kropsbevidsthed, stemmetræning og dramatik på kunstneriske fagskoler, folkeskoler, gymnasier og i erhvervslivet.

UBB har haft en omfattende skuespillerkarriere i ind- og udland. Som sanger (Ulyd, Rod og BengtssonSydow) udgivet en række muskalbums.

I 2009 udkom desuden ”Stemmen i kroppen - en øvelsesbog i Sonja Kehlers stemmemetode” (Kastaniehøj Forlag) af Ulle Bjørn Bengtsson.


Earlier Event: January 12
URBAN RETREAT FOR KVINDER