Back to All Events

IRRITABEL TARM

  • SALIG 20 Masnedøgade København Ø, 2100 Denmark (map)

TERAPI- OG BEVÆGELSESFORLØB - 5 UGER

En introduktion til at forstå din tarmlidelse i et helhedsorienteret perspektiv

▸ Der arbejdes som udgangspunkt med et nyt aspekt hver uge.
▸ Der vil være en veksling mellem yoga, bevægelse og kropsbevidsthedstræning, psykomotorisk terapi, refleksionsøvelser, korte oplæg og erfaringsudveksling i løbet af de fem uger.
▸ 3 x 1:1 sessioner hvor psykomotorisk terapi og zoneterapi kombineres i behandlingerne samt øvelser fra gruppedelen.


INDHOLDET PÅ FORLØBET ER FØLGENDE:

UGE 1: DET FYSISKE ASPEKT
En introduktion til kropsligt arbejde med irritabel tarm

Introduktion til at arbejde helhedsorienteret med din irritable tarm og få et overblik over dine symptomer. Der sættes et personligt mål for forløbet. Ydermere, oprettes der en forståelse for mave-tarmsystemets anatomi og hoftens muskulatur. Kropsbevidsthedstræning har fokus på hofte, bækkenområde og maveregion, samt hvordan spændinger i kroppen kan forstyrre din mave.


UGE 2: DET PSYKISKE ASPEKT
 Sammenhængen mellem krop og psyke

Få indsigt i hvordan din krop og psyke hænger sammen. Bliv skarp på hvordan du kan genkende dine kropssignaler, når du er ude af balance, og hvordan disse signaler måske påvirker og hænger sammen med din irritable tarm. Kropsligt arbejde udføres gennem udvalgte yogaøvelser og meditation.

UGE 3: LIVSSTIL
Kostens betydning

Få indblik i kostens betydning, forskellige kostretninger og hvordan du kan finde frem til den helt rigtige kost for dig. Få forståelse for den mentale side af en diæt og hjælp til, hvordan du får det bedste set-up. Hjælp din fordøjelse på vej med bevægelse og højintensitets træning.
 

UGE 4: ARBEJDS- OG PRIVATLIV
▻ Stress og hvordan det påvirker din fordøjelse  

Lidt ”nørderi” omkring vores nervesystem og dets sammenhæng med en god fordøjelse. Viden om det enteriske (mavens) og det autonome nervesystem, samt hvordan stress kan have store konsekvenser for din fordøjelse. Kropsligt arbejdes der blandt andet med åndedrætsøvelser og restorativ (rolig) yoga.


UGE 5: AFRUNDING
 Irritabel tarm i et helhedsorienteret perspektiv

Bliv bevidst om forbindelserne mellem dine irritable tarmgener og ubalancer i de forskellige aspekter i den helhedsorienterede model. Få klarhed over hvad der har virket for dig i forløbet, og hvordan du kan fortsætte for dig selv. Til slut er der en opsamling og evaluering på forløbet.

*Der tages forbehold for ændringer i programmet.
 

SIDELØBENDE INDIVIDUELT FORLØB - 3 X 1:1 SESSIONER

I løbet af de fem uger aftales et individuelt behandlingsforløb på 3 x 75 minutter. Her vil der være mulighed for at dykke ned i den personlige proces, der er påbegyndt i gruppedelen af dette forløb. Som udgangspunkt kombineres psykomotorisk terapi og zoneterapi i behandlingerne samt øvelser fra gruppedelen.


5 UGERS FORLØB I NOVEMBER 2018:
Torsdage kl. 19:00-21:00
- d. 1., 8., 15., 22., & 29.

EARLY BIRD: 3500 kr. indtil den 8. okt
- herefter 4.195 kr.
prisen er inkl. 3 x 1:1 sessioner


Underviser: Lisbet Kokholm NørLater Event: January 27
KROP OG PSYKE