MARTIN MAURER


TAI CHI
- mandage kl. 17:15-18:15
- fredage kl. 17:30-18:45

MARTIN MAURER TAI CHI SALIG
 
  

“Min intention er at dele min glæde med andre og skabe rum til fordybelse i en travl hverdag. Det har jeg selv brug for, og det tror jeg, at alle har brug for.”

 


 

EN MESTER I LANGSOMHED

Som ung mand døjede Martin med slem migræne. Men så opdagede han Tai Chi og en lærerinde, der krævede dedikation. Martin begyndte at træne dagligt og blev mere og mere begejstret for den kinesiske bevægelseskunst og nysgerrig på at lære mere. Jo mere kontinuerligt Martin trænede, jo mildere blev hans hovedpine. Til sidst forsvandt migrænen helt. En positiv og til at begynde med overraskende bivirkning af hans nye passion. Senere har Martin erfaret, at Tai Chi kan være en slags selvordineret medicin, der kan hjælpe på mange skavanker. De cirkulære og flydende bevægelser bliver til aktiv afslapning, der hjælper krop og sind til at give slip og komme ned i et dybere niveau af ro.

Martin er vild med træningsformen, fordi den hverken kræver særlig forudsætninger, særligt tøj eller særlig omgivelser. Han kan træne på perronen, når S-toget er forsinket, eller i byens parker og på parkeringspladsen. De langsomme bevægelser og gentagne flow giver Martin ro og fred i en hjerne, der ellers altid er i aktivitet. Og når nu det kan trænes overalt og i alt slags tøj, ser han ingen undskyldning for ikke lige at bruge fem minutter her og der. Det giver ham velvære både under og efter træningen.  

 


Kinesisk bevægelseskunst, der fornyer din qi - din livsenergi - og træner din koncentration. 

Tai Chi kan give mere energi, større fleksibilitet og mobilitet, forbedre din balance og give en øget følelse af velvære. Det langsomme tempo og fokus på åndedrættet er med til at styrke din koncentrationsevne og give dig ro i sindet. Processen foregår på flere niveauer i det enkelte menneske: et fysisk, et følelsesmæssigt og et kognitivt niveau. Når du træner dit nærvær og mærker din krop gennem bevægelsessekvenserne, sender du samtidig energi - qi - ud i kroppen.


- mandage kl. 17:15-18:15
- fredage kl. 17:30-18:45


Martin Maurer TAI CHI
 • 1987-1997:
  Elev af Diana Toxværd.
   

 • 1989-2017:
  Fulgt Mester Kai Ying Tungs undervisning 3 gange årligt (ugekurser) i København.
  Kai Ying Tung er 3. generation af Tai Chi Chuan mestre, som underviser i den lange Yangform, direkte vidergivet af Yang Chen Fu til Kai Yng Tungs bedstefar Ying Chieh Tung.
   

 • 1992:
  Rejst rundt med Kai Ying Tung og fulgt hans undervisning i USA, intensivt i et halvt år.


 • 1995-1996:
  Deltaget i Kai Ying Tungs træningscamp i La Honda, California.
   

 • 1999:
  Rejse til Beijing med Kai Ying Tung og 250 af hans elever, for at besøg hans hjemby Ren Xian, og lave opvisning.
   

 • 1997-2017:
  Deltaget i Kai Ying Tungs Camp i Sydfrankrig.
   

 • 2012-2017:
  Medarrangør af Kai Ying Tungs kurser i København.