5 ugers meditationsforløb.jpg

Vil du lære grundlæggende meditation?
Har du lyst til at finde indre ro i en stresset hverdag?
At få større opmærksomhed på de følelsesmæs­sige mønstre der styrer dig?
At forbinde dig med din vejrtrækning og din krop?
Så er NÆRVÆRSMEDITATION & INDRE SELVKENDSKAB måske noget for dig.


Forløbet sigter mod at give dig en trinvis indføring i nærværsmeditation (mindfulness) og hjertepraksis (metta), indre meditativ energicirkulering ved hjælp af chakra-aktivering, en personlig praksismanual og kendskab til procesarbejde i selvkærlighed.

Derudover vil der i forløbet blive arbejdet med kropslig jordforbindelse (embodiment) i form af blid hatha yoga og intuitiv bevægelse, brug af teknikker til at smidiggøre følelser, at have opmærksomhed på skyggemateriale og at søge bevidsthed om projektionerne. Det vil indgå udveksling med andre deltagere, sharing og spørgsmål og svar med underviseren.

Alt dette for at øge selvafklaringen og den indre ro, så du billedligt talt kan integrere et større kanvas af dit indre lærred.

NÆRVÆRSMEDITATION & INDRE SELVKENDSKAB henvender sig til alle der ønsker at få et indblik i meditationens verden, der vil fordybelse i stillesiddende nærværsmeditation og som er villig til at forholde dig til egne processer på en nærværende og reflekterende måde. Hvad enten det måtte være for at finde ro i en stresset hverdag med et flosset nervesystem, for at fordybe aspekter af kunstnerisk bevidsthed, for at få flere sider af privatlivet i spil, for at udskifte dine kritiske indre stemmer med empatiske følelser – eller fordi du bare synes det lyder spændende og rart at gå på selvopdagelse.

Forløbet er også egnet til dig der arbejder med andre mennesker, både voksne og børn og vil øge værktøjspalletten til at klare konfrontationstimerne med følelsesmæssigt overskud.

meditation er vanedannende.jpg

Hvad får du med dig?

meditationsforløb i SALIG.jpg
  • Indføring i nærværsmeditation (mindfulness)

  • Indføring i hjertepraksis (metta-meditation)

  • Kendskab til hvad nærværsmeditation historisk udspringer af

  • Et sæt af afbalancerende energiøvelser

  • Procesøvelser i selvkærlighed

  • En hatha yoga sekvens til daglig brug derhjemme

  • Et deltager-certifikat efter fuldendelse af hver del


Forløbet er delt op i 3 dele, som er forløbende og bygger videre på hinanden:

GRUNDKURSUS
Del 1 // Sindets vågenhed
- her afdækker du fokuserings- og opmærksomhedsevnen med henblik på at træne vidneindstilling med blandt andet nærværsmeditation.

Del 2 // Hjertets åbning
- her får du indblik i kærlighedsaspektet i praksis og hjertets åbning i forhold til dig selv og andre med blandt andet metta-meditation.

OVERBYGNING TIL GRUNDKURSUS
Del 1 // Sind og hjerte i praksis
- her præsenteres du for procesarbejde med det ubevidste (skyggen), dykker ned i selverkendelse om projektioner, fordyber og former din egen praksis i intensive fordybelse.

meditationsforløb.jpg

Det praktiske:

Du kan indstille dig på at arbejde stillesiddende med indre øvelser og integration af processerne, gruppedeling, samt at bruge kroppen.

Der vil være hjemmeopgaver i form af egen praksis fra gang til gang.

For deltagelse bedes du udfylde online-ansøgningen. Tag dig lidt tid til det, da du bedes at fortælle lidt om dig selv og indsende et vellignende foto af nyere dato.

Tag tøj med som du kan bevæge dig frit i. Alt udstyr er er til fri benyttelse i SALIG, men du er også velkommen til at tage dit eget meditationsgrej med dig. Du kan selvfølgelig sidde på stol hvis du har brug for det.


Fra din underviser – Ulle Bjørn Bengtsson:

I starten af 90érne opdagede jeg meditation og begyndte at sidde på pude. I slutningen af 90’erne stødte jeg på en bog af Jes Bertelsen og dermed Vækstcentret. Der undervistes i udogmatisk meditation og selvudvikling, hvor forskellige moderne spirituelle erfaringer, som Tibetansk Buddhisme, Gurdjeffs Lære, Martinus Visioner, Jesushjertebøn, Ken Wilbers filosofi, Bob Moores lære, havde plads sammen med Jes Bertelsens egen pædagogik. På Vækstcenteret er jeg kommet siden 2002, for blive undervist af Jes Bertelsen, Jens-Erik Risom, Neel Fasting og andre lærere i meditation og indre udvikling. Hos Jens-Erik Risom blev jeg i 2013 uddannet mindfulnesslærer og har taget efteruddannelse i nærværsmeditation.

Tilbage i nytåret 2000 ville skæbnen og et indre kald at jeg deltog på et Yoga-retreat i Håå i Sverige afholdt af Skandinavisk Yogaskole. Det førte mig ind i yogaens verden. Retreatet blev holdt af Swami Yanakananda, som er af Saraswati-linjen. Hans lærer var Swami Satyananda. Jeg blev senere certificeret yogalærer i Hatha yoga hos Yoga Vidya i Tyskland. På Yoga Vidya undervises, under Sukudev Bretz, i Integral Yoga, hvilket betegner at alle seks klassiske yoga skoler (veje) praktiseres. Linjen udspringer af The Divine Life Society grundlagt af Swami Sivananda af Rishikesh (1887–1963 (som interesant nok også var Swami Satyanandas lærer) og dennes elev Swami Vishnu-Devananda (1827–1993) der grundlagde International Sivananda Yoga Vedanta Centre.

I de senere år har min opmærksomhed rettet sig mod Sarah Powers tilgang til yoga og meditation, som giver inspiration til at forene yin yoga, indre energiarbejde og meditation på en måde der passer til min baggrund og mit verdenssyn.

IMG_6110retouch.jpg

Yoga og Meditation har lært mig at være varsom med mig selv. Igen og igen og mere og mere. Varsom med mine mål og behov. Varsom med mennesker om mig. Varsom med andre levevæsner i det hele taget. Det gør mig godt og giver mig glæde at huske nænsomheden. Det bliver tydeligere for mig hvem jeg er, når jeg er varsomt nærværende. Jeg øver mig i at huske det.

Sideløbende med yoga og meditation har jeg beskæftiget mig med at synge, spilles skuespil, skrive digte, spille guitar, danse, komponere musik, bioenergetisk træning, selvudvikling, terapi, træne kung-fu, boksning, løb og styrketræning. Alt dette væver sig ind i min undervisning.

I min undervisning er der fokus på kroppen, vejrtækningen og sindet i en venlig ikke-dømmende selviagtagelse. Fokus på hvor du er lige nu. Fokus på at tage øjeblikket med lethed. Som en lærer engang sagde til mig “its all gonna pass”. Og fordi jeg glædes meget ved musik, og har lagt mærke til at musik kan berøre sjælen dybt, undermaler jeg gerne min undervisning med sang og guitarspil.

Love
Ulle Bjørn Bengtsson

GRATIS INTRODUKTION TIL KURSUSFORLØB
1,5 time
- det er gratis at deltage, da der er et begrænset antal pladser er tilmeldig nødvendig


SINDETS VÅGENHED (DEL 1)
- 5 mandage kl. 19:00-21:00
- 1 fordybelsesdag kl. 10:00-16:00
= i alt 16 timer
Pris for del 1: 1.980 kr.
Pris for del 1 & 2: 3.500 kr.
Medlemsrabat: 20%


HJERTETS ÅBNING (DEL 2)
- 5 mandage kl. 19:00-21:00
- 1 fordybelsesdag kl. 10:00-16:00
= i alt 16 timer
Pris for del 2: 1.980 kr.
Pris for del 1 & 2: 3.500 kr.
Medlemsrabat: 20%


SIND OG HJERTE I PRAKSIS - (OVERBYGNING)

- 4 fordybelsesdage
- 1 fordybelsesweekenddag
= i alt 24 timer
Pris for overbygning: 2.680 kr.
Medlemsrabat: 20%