5 øvelser, som støtter dig i at leve lykkeligere med sorg

Selv den største sorg kan transformeres til livskraft. Det kræver, at vi ikke flygter fra følelserne, men møder sorgen med accept og kærlighed. Det er i netop det møde, at vi kan heale og begynde at mærke os selv igen. Her giver Ditte Clemen fem konkrete øvelser til, hvordan du med sanselighed og selvomsorg kan leve lykkeligere med din sorg.

Read More
Ditte Clemen
Sådan hjælper du dit barn med at finde ro - 3 øvelser

Som børneyogalærer hører Rikke Dall-Hansen ofte, at yoga kun er for børn, der i forvejen er rolige og salige. Men det er langt fra sandheden. Yoga er for alle børn! Og faktisk er det ofte dem, vi mindst troede ville til yoga, som elsker det allerhøjest. Derfor guider Rikke her tre forskellige yogaøvelser, der hjælper dit barn med at finde ro - uanset om det er verdens mest energiske barn, hele tiden vil udfordres eller bare trænger til ro og nærvær hjemme efter en lang dag i institution.

Read More
Ditte Clemen
Naturens cyklus er også din

Snart er det efterår, og bladene begynder at falde af træerne. Fint og farvestålende og helt naturligt. På samme måde kan vi mennesker om efteråret have brug for at give slip på det, der ikke tjener os længere - følelser, forestillinger og uindfriede forventninger. Slippe, så vi til foråret kan lade nye ideer spirer og bruge vores energi på dem fremfor alt det, der forstyrrer. Med andre ord kan vi mennesker nyde godt af at overgive os til den samme cyklus som naturen. Dag og nat, månes rejse fra ny til hel og årstidernes skiften. Intuitiv coach og yogalærer Ditte Clemen fortæller her hvorfor og hvordan.

Read More
UDSIGTMADEENA JESNSEN
Irritabel tarm? Hvad holder dig fra at ændre din tilstand?

Fordøjelsesbesvær, oppustethed, mavesmerter, forstoppelse og diarré, kvalme og ondt i kroppen. Kan du nikke genkendende til disse onder, så lider du måske af en irritabel tarm? Det kan være du har hørt dette mange gange før, men har du tænkt over, hvad der holder dig tilbage i kampen mod irritabel tarm?

Zone- og psykomotoriskterapeut Lisbet Kokholm Nør giver dig en guide til at forstå din irritable tarm og tage de første skridt mod et bedre liv med konkrete støttespørgsmål og gode råd.

Read More
OVERSIGTMADEENA JESNSEN
Sommertid er relationernes tid - men hvad med relationen til dig selv?

Sommeren er lig med tid sammen med familien, vennerne eller kæresten. Den ekstra fritid giver os tid til at pleje relationerne. Men hvad med relationen til dig selv, får du også plejet den? Måske har du allerede rynket brynene bare ved det spørgsmål. Mange af os er ikke gode til at prioritere netop den relation. Er du en af dem, så er denne måneds artikel netop for dig. For ja, relationen til dig selv er lige så vigtig som relationen til dine kære - måske endda den allervigtigste!

Read More
UDSIGTMADEENA JESNSEN
Lad din ild brænde - uden at brænde ud

I slutningen af denne måned fejrer vi Sankt Hans og tænder bål. Men ved du egentlig, hvor tæt forbundet ilden er med sommer, og har du også en tradition for, hvordan du praktiserer for at hylde den forbindelse? I den kinesiske medicin er sommerens element ild og også forbundet med dit hjerte og din tyndtarm. Den viden kan du bruge, når du dyrker yoga, så du selv støtter op og ære den universelle orden, du og din krop er en del af. Læs med i denne måneds indlæg, hvor yogalærer Jannie Krogstrup forsøger at skabe klarhed omkring den ild,  der brænder inden i os alle.

Read More
UDSIGTMADEENA JESNSEN
Refleksterapi til spændinger og hormonel ubalance

Vidste du, at hele din krop er afspejlet i dit ansigt. Nøjagtigt ligesom det er afspejlet i dine fødder. Og ligesom zoneterapeuter løsner op for fysiske og mentale spændinger ved at trykke på bestemte punkter under dine fødder, kan du løsne op ved at trykke dig selv bestemte steder i ansigtet. Refleksterapeut og thetahealer Eva Gøttrup fortæller her hvordan.

Read More
HVAD JEG LÆRTE I GOA OM AT VÆRE GOD VED MIG SELV

Selvom solenskinnet er smækfyldt med lækker vitamin D, så kan vi godt have brug for lidt mere end solenergi at køre på. Nogle gange kan det faktisk være livsnødvendigt at trække stikket fra det udadvendte sommerliv og tage et hvil. Luksushvilet er at trække stikket fuldstændig og tage væk på retreat, som Line gjorde i vinters.

Read More
Overgiv dig til mystikken

I Danmark har mange en tendens til at pille det spirituelle ud af yogaen for at gøre den mere spiselig for flertallet. Men hvad sker der, hvis vi i stedet inviterer den del af yogaen indenfor i vores praksis? Det spirituelle, det ikke-forklarlige, det guddommelige (hvis vi tør bruge det ord)? Det prøver Jannie at sætte ord på i denne måneds blog om det mystiske. Det hele begynder ved foden af et bjerg i Indien, som sætter Jannies egne planer ud af spil.

Read More
Slut fred med din sorg

Solen skinner, mennesker mødes og er glade, alt springer ud. Men er du i sorg kan det være svært at rumme foråret. Måske har du faktisk allermest lyst til at putte dig indenfor, selvom du samtidig mærker længslen efter at kunne grine med ude i solen. Og heldigvis er det muligt at gøre begge dele fortæller Ditte Clemen her.

Read More
HENSIGTMADEENA JESNSEN
BLIV KROPSPOSITIV MED SIMPLE VEJRTRÆKNINGSØVELSER

Bikinisæsonen nærmer sig, og for nogle kan det godt være angstprovokerende. Træningen bliver en sur pligt frem for det pusterum, det måske var en gang, og måltiderne bliver til forhindringer i hverdagen, fordi det pludselig føles forkert at spise. Men stop lige en gang. Træk vejret. Alting bliver ikke bedre, fordi du ser godt ud i en bikini. Det handler om, hvordan du har det indeni, og hvor god du er til at pleje dig selv. Men hvordan er det lige, jeg gør det, spørger du måske. Det svarer holistisk kropsterapeut og breathwork-underviser Suzanne Jensen på her.

Read More
OVERSIGTMADEENA JESNSEN
Spring ud

Solen er endelig brudt frem, og det pibler op med forårsblomster i alle farver i parker, altanpotter og vejsider. Måske mærker du også noget pible ind i dig? Måske har du en fornemmelse af at have lyst til at spring ud præcis ligesom blomsterne, men uden at vide helt hvordan? Den fornemmelse er faktisk slet ikke så underlig endda, og det er super sundt at lytte til den. Det forklarer kropsterapuet og Runing for fun facilitator Marianne Brandt-Hansen her, hun kommer også med gode ideer til, hvad du kan gøre for at springe ud i foråret og i livet.

Read More
UDSIGTMADEENA JESNSEN
FRIHED og 6 konkrete værktøjer til at opnå netop det

Frihed og frygt går nogle gange hånd i hånd hen ad livets landevej. Her går vi og drømmer om friheden og alle de ting, vi gerne ville gøre med den. Og samtidig frygter vi de skridt, der fører os netop derhen. Den store vej, hvor vi bare lader os flyde med, og bevidst eller ubevidst lader andre træffe beslutninger for os føles jo umiddelbart tryg. Frihedens smukke sti skal vi selv skabe. Men måske er det slet ikke så uoverskueligt. Psykoterapeut Cecilie Bjørk giver 6 konkrete værktøjer til, hvordan du kan begynde at bane vejen for mere kropslig og mental frihed i dit liv.

Read More
OVERSIGTMADEENA JESNSEN
5 øvelser, der styrker dit barns selvværd

Mange børn kan godt bøvle lidt med selvværdet. Også selvom vi med ord dagligt minder dem om, hvor fantastiske de er. Vi kan nemlig ikke tænke os til bedre selvværd alene. Vi skal også opleve, at vi kan klare nye udfordringer og navigere i livet gennem kroppen. Når vi træner kroppen, producerer vi samtidig dopamin i hjernen. Det er det signalstof, som giver indre glæde, ro og balance. Hvis vi træner kroppen og vores mentale fokus samtidig, øger vi den følelse. Det gælder også får børn, og vores skønne børneyogalærer Rikke Dall-Hansen giver dig her 5 gode øvelser, I kan lave sammen på stuegulvet og samtidig styrke selvværdet.

Read More
OVERSIGTMADEENA JESNSEN
NATURENS HELSE ER LIGE VED HÅNDEN

Selvom kulden bider i ansigtet og sniger sig helt ind i knoglerne, så burde foråret lurer er lige om hjørnet. Måske mærker du allerede, hvordan du har lyst til at være mere udadvendt og social, selvom vejret indbyder til at gå i vinterhi. Hvis energien alligevel ikke helt med dig, så har Susanne Kronvold masser af gode råd til, hvordan du kan bruge naturens helse til at lade op - helt simpelt og måske også sammen med venner og familie indendøre, indtil temperaturen igen sniger sig op i plus-registeret

Read More
UDSIGTMADEENA JESNSEN
“LYTTER DU TIL DIN INTUITION?”

Har du nogle gange fornemmelsen af, at der er noget eller nogen, som prøver at fortælle dig noget vigtigt, men du kan ikke helt finde ud af hvad? Eller om budskabet kommer indefra eller udefra. Om det bare en mavefornemmelse, en visuel rest fra en drøm eller naboen, der taler gennem væggen. Måske er det dine engle eller lysguider, der prøver at komme igennem til dig, og hvis du har svært ved at fange budskaberne fra dem selv, så kan SALIGs Ane Marie Staun måske hjælpe. Ditte Clemen har været til en kanalisering hos hende for at blive klogere på, hvordan det foregår.

Read More
INDSIGTMADEENA JESNSEN
DEN SALIGE TÅLMODIGHED

Har du tålmodighed med dig selv og dit eget velvære? For Charlotte Marvig kan det godt være en udfordring at give sig selv tid og tilladelse til at nyde. En massage skal for eksempel helst gøre lidt ondt og ikke tage så lang tid - der er jo vigtigere ting på to-do-listen end selvforkælelse. Eller sådan var det i hvert fald inden hun besøgt True Wellness Massage and bodywork. Læs hvorfor det forandrede Charlottes tålmodighed med sin selvkærlighed her.

Read More
INDSIGTMADEENA JESNSEN
Sover du godt?

Søvn er essentielt. Det ved du sikkert godt. Men nogle gange kan det være svært at falde i søvn om aftenen, hvis tankerne hvirvler rundt i hovedet, og du roterer rundt på madrassen som en anden grillkylling. Kender du det, så har vi en god nyhed til dig. En enkelt stilling fra den restorative yogatradition kan nemlig forbedre din søvn. Stillingen er helt simpel og kræver ikke, at du er en trænet yogi. Alle kan være med her. Lisbeth Beierholm forklarer trin for trin, hvad du skal gøre.

Read More
OVERSIGTMADEENA JESNSEN