Sommertid er relationernes tid - men hvad med relationen til dig selv?

Sommeren er lig med tid sammen med familien, vennerne eller kæresten. Den ekstra fritid giver os tid til at pleje relationerne. Men hvad med relationen til dig selv, får du også plejet den? Måske har du allerede rynket brynene bare ved det spørgsmål. Mange af os er ikke gode til at prioritere netop den relation. Er du en af dem, så er denne måneds artikel netop for dig. For ja, relationen til dig selv er lige så vigtig som relationen til dine kære - måske endda den allervigtigste!

Read More
UDSIGTMADEENA JESNSEN
Lad din ild brænde - uden at brænde ud

I slutningen af denne måned fejrer vi Sankt Hans og tænder bål. Men ved du egentlig, hvor tæt forbundet ilden er med sommer, og har du også en tradition for, hvordan du praktiserer for at hylde den forbindelse? I den kinesiske medicin er sommerens element ild og også forbundet med dit hjerte og din tyndtarm. Den viden kan du bruge, når du dyrker yoga, så du selv støtter op og ære den universelle orden, du og din krop er en del af. Læs med i denne måneds indlæg, hvor yogalærer Jannie Krogstrup forsøger at skabe klarhed omkring den ild,  der brænder inden i os alle.

Read More
UDSIGTMADEENA JESNSEN
Refleksterapi til spændinger og hormonel ubalance

Vidste du, at hele din krop er afspejlet i dit ansigt. Nøjagtigt ligesom det er afspejlet i dine fødder. Og ligesom zoneterapeuter løsner op for fysiske og mentale spændinger ved at trykke på bestemte punkter under dine fødder, kan du løsne op ved at trykke dig selv bestemte steder i ansigtet. Refleksterapeut og thetahealer Eva Gøttrup fortæller her hvordan.

Read More
HVAD JEG LÆRTE I GOA OM AT VÆRE GOD VED MIG SELV

Selvom solenskinnet er smækfyldt med lækker vitamin D, så kan vi godt have brug for lidt mere end solenergi at køre på. Nogle gange kan det faktisk være livsnødvendigt at trække stikket fra det udadvendte sommerliv og tage et hvil. Luksushvilet er at trække stikket fuldstændig og tage væk på retreat, som Line gjorde i vinters.

Read More
Overgiv dig til mystikken

I Danmark har mange en tendens til at pille det spirituelle ud af yogaen for at gøre den mere spiselig for flertallet. Men hvad sker der, hvis vi i stedet inviterer den del af yogaen indenfor i vores praksis? Det spirituelle, det ikke-forklarlige, det guddommelige (hvis vi tør bruge det ord)? Det prøver Jannie at sætte ord på i denne måneds blog om det mystiske. Det hele begynder ved foden af et bjerg i Indien, som sætter Jannies egne planer ud af spil.

Read More
Slut fred med din sorg

Solen skinner, mennesker mødes og er glade, alt springer ud. Men er du i sorg kan det være svært at rumme foråret. Måske har du faktisk allermest lyst til at putte dig indenfor, selvom du samtidig mærker længslen efter at kunne grine med ude i solen. Og heldigvis er det muligt at gøre begge dele fortæller Ditte Clemen her.

Read More
HENSIGTMADEENA JESNSEN
BLIV KROPSPOSITIV MED SIMPLE VEJRTRÆKNINGSØVELSER

Bikinisæsonen nærmer sig, og for nogle kan det godt være angstprovokerende. Træningen bliver en sur pligt frem for det pusterum, det måske var en gang, og måltiderne bliver til forhindringer i hverdagen, fordi det pludselig føles forkert at spise. Men stop lige en gang. Træk vejret. Alting bliver ikke bedre, fordi du ser godt ud i en bikini. Det handler om, hvordan du har det indeni, og hvor god du er til at pleje dig selv. Men hvordan er det lige, jeg gør det, spørger du måske. Det svarer holistisk kropsterapeut og breathwork-underviser Suzanne Jensen på her.

Read More
OVERSIGTMADEENA JESNSEN
Spring ud

Solen er endelig brudt frem, og det pibler op med forårsblomster i alle farver i parker, altanpotter og vejsider. Måske mærker du også noget pible ind i dig? Måske har du en fornemmelse af at have lyst til at spring ud præcis ligesom blomsterne, men uden at vide helt hvordan? Den fornemmelse er faktisk slet ikke så underlig endda, og det er super sundt at lytte til den. Det forklarer kropsterapuet og Runing for fun facilitator Marianne Brandt-Hansen her, hun kommer også med gode ideer til, hvad du kan gøre for at springe ud i foråret og i livet.

Read More
UDSIGTMADEENA JESNSEN
FRIHED og 6 konkrete værktøjer til at opnå netop det

Frihed og frygt går nogle gange hånd i hånd hen ad livets landevej. Her går vi og drømmer om friheden og alle de ting, vi gerne ville gøre med den. Og samtidig frygter vi de skridt, der fører os netop derhen. Den store vej, hvor vi bare lader os flyde med, og bevidst eller ubevidst lader andre træffe beslutninger for os føles jo umiddelbart tryg. Frihedens smukke sti skal vi selv skabe. Men måske er det slet ikke så uoverskueligt. Psykoterapeut Cecilie Bjørk giver 6 konkrete værktøjer til, hvordan du kan begynde at bane vejen for mere kropslig og mental frihed i dit liv.

Read More
OVERSIGTMADEENA JESNSEN
5 øvelser, der styrker dit barns selvværd

Mange børn kan godt bøvle lidt med selvværdet. Også selvom vi med ord dagligt minder dem om, hvor fantastiske de er. Vi kan nemlig ikke tænke os til bedre selvværd alene. Vi skal også opleve, at vi kan klare nye udfordringer og navigere i livet gennem kroppen. Når vi træner kroppen, producerer vi samtidig dopamin i hjernen. Det er det signalstof, som giver indre glæde, ro og balance. Hvis vi træner kroppen og vores mentale fokus samtidig, øger vi den følelse. Det gælder også får børn, og vores skønne børneyogalærer Rikke Dall-Hansen giver dig her 5 gode øvelser, I kan lave sammen på stuegulvet og samtidig styrke selvværdet.

Read More
OVERSIGTMADEENA JESNSEN
NATURENS HELSE ER LIGE VED HÅNDEN

Selvom kulden bider i ansigtet og sniger sig helt ind i knoglerne, så burde foråret lurer er lige om hjørnet. Måske mærker du allerede, hvordan du har lyst til at være mere udadvendt og social, selvom vejret indbyder til at gå i vinterhi. Hvis energien alligevel ikke helt med dig, så har Susanne Kronvold masser af gode råd til, hvordan du kan bruge naturens helse til at lade op - helt simpelt og måske også sammen med venner og familie indendøre, indtil temperaturen igen sniger sig op i plus-registeret

Read More
UDSIGTMADEENA JESNSEN
“LYTTER DU TIL DIN INTUITION?”

Har du nogle gange fornemmelsen af, at der er noget eller nogen, som prøver at fortælle dig noget vigtigt, men du kan ikke helt finde ud af hvad? Eller om budskabet kommer indefra eller udefra. Om det bare en mavefornemmelse, en visuel rest fra en drøm eller naboen, der taler gennem væggen. Måske er det dine engle eller lysguider, der prøver at komme igennem til dig, og hvis du har svært ved at fange budskaberne fra dem selv, så kan SALIGs Ane Marie Staun måske hjælpe. Ditte Clemen har været til en kanalisering hos hende for at blive klogere på, hvordan det foregår.

Read More
INDSIGTMADEENA JESNSEN
DEN SALIGE TÅLMODIGHED

Har du tålmodighed med dig selv og dit eget velvære? For Charlotte Marvig kan det godt være en udfordring at give sig selv tid og tilladelse til at nyde. En massage skal for eksempel helst gøre lidt ondt og ikke tage så lang tid - der er jo vigtigere ting på to-do-listen end selvforkælelse. Eller sådan var det i hvert fald inden hun besøgt True Wellness Massage and bodywork. Læs hvorfor det forandrede Charlottes tålmodighed med sin selvkærlighed her.

Read More
INDSIGTMADEENA JESNSEN
Sover du godt?

Søvn er essentielt. Det ved du sikkert godt. Men nogle gange kan det være svært at falde i søvn om aftenen, hvis tankerne hvirvler rundt i hovedet, og du roterer rundt på madrassen som en anden grillkylling. Kender du det, så har vi en god nyhed til dig. En enkelt stilling fra den restorative yogatradition kan nemlig forbedre din søvn. Stillingen er helt simpel og kræver ikke, at du er en trænet yogi. Alle kan være med her. Lisbeth Beierholm forklarer trin for trin, hvad du skal gøre.

Read More
OVERSIGTMADEENA JESNSEN
Pas på parforholdet og bevar gnisten

Hvornår har du sidst givet dit parforhold et serviceeftersyn? Bilen skal til syn med jævne mellemrum, men parforholdet - det venter mange af os med at kigge på, indtil rusten for alvor har sat sig. Det er ifølge par- og psykoterapeut Cecilie Bjørk rigtig usmart. Hvis vi øver os i at bevare nysgerrigheden på hinanden ved blandt andet at observere vores partner i en terapisession, så er der rigtig gode chancer for, at vi også bevarer gnisten og erotikken.

Read More
HENSIGTMADEENA JESNSEN
Fra restriktioner til muligheder

Det kan være svært med den der selvomsorg i et optimeringsivrigt samfund, hvor behovet for at lytte til sine egne behov af og til opfattes som svaghedstegn. Men selvomsorg er ikke noget, du skal gøre dig fortjent til. Det er en nødvendighed. Spørgsmålet er bare, hvordan vi så praktisere selvomsorgen.

Read More
UDSIGTMADEENA JESNSEN
Tag din egen iltmaske på først…

Det kan være svært med den der selvomsorg i et optimeringsivrigt samfund, hvor behovet for at lytte til sine egne behov af og til opfattes som svaghedstegn. Men selvomsorg er ikke noget, du skal gøre dig fortjent til. Det er en nødvendighed. Spørgsmålet er bare, hvordan vi så praktisere selvomsorgen.

Read More
UDSIGTMADEENA JESNSEN
DE ER KOSTBARE OG SKAL BÆRE DIG HELE LIVET

Fødderne! Dem, der sidder i den modsatte ende af hovedet. Vi ved, at de er der, og vi ved, hvad de skal bruges til, men hvor tit er det lige, at vi tænker på at passe på dem og holde dem stærke?
Henriette var elev på efterårets workshop "Há det godt med fødderne". Her fortæller hun om sin oplevelse, og i bunden får du tilmed en øvelse, som du kan lave derhjemme. 

Read More
INDSIGTMADEENA JESNSEN
Kontoryoga

Sidder du foran en skærm det meste af dagen - enten på arbejde, eller fordi du liiiiiige skal se det sidste afsnit af den der serie, når du kommer hjem, og ungerne endelig er faldet i søvn? Så kender du måske følelsen af en fastlåst nakke, stive led og ømme skuldre og ved, at sådanne følelser godt kan kvæle lidt af glæden og flowet i hverdagen. Faktisk døjer 12-15 procent af arbejdsstyrken med rygsmerter. Hvis du er en af dem, kan du selv gøre noget ved det.

Read More
OVERSIGTMADEENA JESNSEN