KUNSTEN AT OVERGIVE SIG MIDT PÅ UGEN

 
Ditte-Clemen-salig.jpg

DITTE CLEMEN
- skribent

 

”For mig handler Yin Yoga meget om at overgive sig,” siger Trine. Jeg kan allerede mærke, at det begynder at snurrer i tæerne. Åh nej, overgive mig til hvad? Jeg har lyst til at løbe ud af døren igen.

 

Jeg har hverken lyst til at overgive mig til min krop, stilheden eller mig selv. Min krop gør ondt og mit hoved larmer. Jeg har ikke haft en daglig praksis - eller bare noget der minder om en ugentlig rutine - det seneste halve år. I stedet har jeg jongleret med fuldtidsjob, fem forskellige freelanceprojekter og boligjagt. Jeg gruer helt ærligt lidt for at skulle i gang igen. Ville måske helst bare have rullet måtten ud derhjemme, så jeg ikke skal udstille mig selv som hende den usmidige med de sure tæer. Men jeg ved jo godt, at jeg ikke får rullet måtten ud derhjemme. Og jeg ved godt, at i det mindste én ugentlig praksis hjælper mig til at bevare overblikket og roen i alle de andre gøremål. Det er jo derfor, jeg har meldt mig til Midweek Yin Yoga forløbet.

Trine Mee Sook - Yin Yoga underviser

Trine Mee Sook - Yin Yoga underviser

Så okay, jeg overgiver mig. Følger Trines bløde stemme og mærker, at vejrtrækningen langsomt sniger sig fra brystkassen ned i maven. Det er første gang, jeg er til Yin Yoga, og bliver overrasket over, hvor hurtigt, jeg faktisk kan overgive mig. De langsomme vejrtrækningsøvelser, sidestræk og foroverbøjninger strækker ligesom også mellemrummene mellem alle tankerne ud, indtil tankerne til sidst bliver trætte af at stå i kø, og der faktisk bliver helt stille oppe på øverste etage. Jeg er forelsket i Yin ved første stræk! Hvor er det skønt med ro til både krop og sjæl og tid til at mærke efter, at alt faktisk er okay.
 

Jeg er også ret vild med Trine, der giver mig tid til at finde ind i stillingerne og ikke gør mig og mine super stive haser forkerte, men møder mig der, hvor jeg er. Hun bruger ikke indiske ord, jeg endnu ikke kender til, men forklarer grundigt, hvordan jeg finder til rette i “sommerfuglen”. Lader fodsålerne mødes foran mig i en siddende stilling, ligger yogapøllen ovenpå og smelter overkroppen ned over den. Jeg kan endda få en blok til at hvile hovedet på, så det kan få lidt ro.

© Trine Mee Sook

© Trine Mee Sook

Samtidig øser Trine ud af sin viden om kinesisk medicin og fortæller om, hvordan de forskellige stræk er med til at frigive energi og skabe flow i min krop. Jeg bliver faktisk klogere, mens jeg ligger der helt afslappet på måtten. Jeg føler mig totalt tryg ved at lade Trine guide mig ind i et nyt univers og glæder mig over, at jeg kan fordybe mig i det over de næste to måneder og blive støttet i min udvikling. Her er jeg ikke bare en ud af mange svingdørsyogier. Jeg er en ud af otte kvinder på et hold.
 

© Trine Mee Sook

© Trine Mee Sook

Vi har alle sammen committet os til et to måneders forløb med Trine, og det er det commitment, der gør, at jeg ved, jeg også kommer ud af døren igen næste onsdag. Ellers kunne jeg godt have glemt, hvor magisk det var. Det er jo det, der sker, når vi får for travlt og glemmer vores praksis. Men så er det godt at blive husket på, at vi nogle gange skal huske at overgive os til en struktur, nogle andre sætter op for os.INDSIGTMADEENA JESNSEN