NATURENS HELSE ER LIGE VED HÅNDEN

SUSANNE KRONVOLD
Holistisk behandler

Nu nærmer foråret sig, sådan føles det inde i mig, selvom vejrguderne måske ikke helt er med på, at kalenderen nu siger marts og forår. Jeg bliver lidt rastløs, får trang til at åbne alle vinduer, gøre rent, smide ud/få nyt, fylde hjemmet med uanede mængder af blomster i alle farver og dufte. Jeg går kritisk igennem mit klædeskab, i min entusiasme prøver jeg også mit sommertøj, som i nogle måneder har hængt bagerst i klædeskabet. Men der er lidt tid til temperaturen udenfor er varm nok til mit sommertøj, så i mellemtiden vil jeg forkæle mig selv og gøre mit for at komme i forrygende forårshumør ved brug af mine egne hænder og naturen. Læs med her og find ud af hvordan, det ikke er spor kompliceret. 

 
 

Massér velværen ind i dine nærmeste

Naturlig helse er massage, massage er både forløsende og forebyggende. Når du modtager en massage får du frigivet noget energi, energi som du har brugt til at være anspændt, og du føler dig afslappet og nærværende. Mange nyder at massere hinanden hjemme. Du bliver afspændt, kroppen bliver lidt mere smidig, får mere energi, og du bliver gladere. Massage hjemme sammen med din partner eller børn giver ikke bare fysisk velvære men også et dybere og mere nærværende forhold. En del massører tilbyder undervisning i hjemmemassage.

En af min kunder havde sin mand med til undervisning, han ville lære at massere hende. Efter 3 uger havde hun mindre smerter i kroppen, hun var glad på den lidt nyforelskede måde, og hendes stressniveau var faldet så meget, at det var synligt på hendes hud. Hun strålede.

Naturlig helse er zoneterapi/fodmassage. En god fodmassage rammer også alle zonepunkterne, så alt hvad du gør med fødderne glæder dine indre organer. Du skal ikke være bange for at give en fodmassage, det er med til at berolige nervesystemet, give en bedre fordøjelse og noget grounding. Du får en bedre søvn.


Spis dig til bedre fordøjelse og hurtigere hjerne

Foto: Christine Siracusa

Foto: Christine Siracusa

Din naturlige velvære hænger meget sammen med, hvordan din fordøjelse fungerer. Hvis der er forstoppelse, træg mave eller diarre, er velværet noget lavt. Vi vender os måske til, at det ikke rigtig fungerer, men det tager altså toppen af velværet. Spis bitterstoffer, bitterstoffer er dem som får kinderne til at trække sig sammen. Bitterstofferne får du blandt andet fra artiskok, mælkebøtteblade, rucola salat, syltede asier/agurker og rødbeder. Olier og fedt er også aktiverende på galden, som får sin saft fra leveren, så lever aktiverende.

Shots og anti-inflammatorisk kost er også godt. Min yndlings shot er er fra “Food Pharmacy”. Jeg er ikke fan af ingefær, så jeg har fundet en anden, som jeg nyder. Nogle dage to, de fleste dage en. Se opskrift i kildefortegnelsen nederst i artiklen.

Nu har du fået lidt baggrundsviden, så kan du nemt finde lige præcis de fødevarer, som du kan lide og spise dig til en stærk lever. Jeg er fan af 20 minutters mad på arbejdsdage og langtidsmad, når jeg har fri. Det skal være lækkert, smage godt og så må der gerne være til to dage.

Hvis du er 50+ er der en stor sansynlighed for at du har haft amalgan plumper i dine tænder, spist masser af tun og indåndet bilos. Alt det har afsat tungmetaller i din krop. Tungmetaller bliver “gemt” i fedtceller. Den mest koncentrerede samling af fedtceller er din hjerne. Det betyder, at du nedsætter din hjernekapacitet, når der er for mange tungmetaller i kroppen. Du kan tage en homøopatisk udrensning over 50 dage med Derivatio Tabletten.


Brug naturen til at heale dig selv

Langt de fleste dårligdomme starter mellem ørerne. De starter med, at vi tænker, vi skal skynde os, gøre det bedre, være sundere, veje mindre, lave det hele fra bunden, ligne en fotomodel på fantastiske ferier et par gange om året, og så videre.

I nullerne, da penge flød fra bankerne, havde jeg mange kunder og klienter, som kom til massage tirsdag og onsdag for at blive afstresset. De havde lige været på weekendophold på et spa-sted, hvor de havde booket så mange afslapnings-behandlinger, at de blev helt stressede af alle de behandlinger, og de skulle afsted igen ugen efter et nyt sted. Det betød, at de havde nogle mega lange arbejdsdage ind imellem nogle hektiske spa-weekender.

Men vi behøver slet ikke tage så langt væk for at slappe af og nyde os selv. Naturen er ikke langt væk når du bor i Storkøbenhavn. Tag i skoven, til stranden og gå en lang tur, tre-fire timer, tag noget varmt med i en termoflaske og noget at spise. Vælg steder, hvor du ikke skal gå sammen med alle andre. Mærk og nyd naturen - og lad være med at presse for mange aftaler ind, du skal nyde at være der, du skal ikke gå og tænke på, at du skal nå at komme hjem og skifte inden næste aftale. Leg på træstammer, leg gemme, tag billeder, vær nærværende. Få røde kinder af glæde og leg. Det sætter gang i dine “feel good” hormoner, og de holder i mange timer, cirka et døgn. Tag naturen ind i hjemmet, og glæd dig over det liv, den bringer med. Jeg har altid en blanding af ægte planter og kunstige blomster, som fylder mit hjem med liv og farve.

Foto: Eric Jan van Dorp

Foto: Eric Jan van Dorp


Forkæl dig selv med et fodbad

Fodbad er helse for dine fødder og dit velvære.  Dine fødder er hele dagen i strømper og sko/støvler, med andre ord er de lukket inde. Under dine fødder er der mange reflekspunkter, dem som vi bruger i zoneterapi, og de lider inde i strømper og sko. Når reflekspunkterne lider, bliver der brugt ekstra energi på at holde dig fit. Hvis du tilsætter æteriske olier og Epsom salt i dit fodbad, vil dine fødder optage det, som du har brug for i løbet af otte minutter.

Gør det samme med hænderne, giv dig selv lov til at sidde med hænderne i bad i 10 minutter uden at gøre andet end bare være. og masser så en virkelig god olie, lotion eller bodybutter ind i hænder og negle.


Rens din energi

Men det er ikke bare vores krop, der til tider trænger til udrensning og bedre energi. Det gør vores mentale og spirituelle system også. Kender du for eksempel det med aldrig rigtig at have sluppet en gammel kæreste, en konflikt, eller andet som du jævnligt kommer i tanke om, og som giver dig en lidt ubehagelig fornemmelse? Så har du helt sikkert noget energi, som skal flyttes. Spørgsmålet er, om du hænger fast på vedkommende, eller vedkommende hænger fast på dig. Det kan renses, så du sidder tilbage med din egen energi, uden alle andre indover. I mit arbejde med shamanisme har jeg lært denne lille enkle og meget nyttige øvelse, som har en stor effekt. Du bruger meditationsmusik kommer i kontakt med dine guides, spørger om der er nogle, som hænger fast på dig, beder dem om at få dem fjernet og givet tilbage til ejeren. Så spørger du, om du hænger fast på nogen, beder om at få dig selv tilbage, siger tak og nyder at være hel. Jeg laver ofte denne øvelse, og fordi jeg har gjort det i mange år kan jeg gøre det på et par minutter. I starten skal du nok afsætte 20 - 30 minutter.

Også dine omgivelser skal nogle gange renses for dårlig energi, så du kan gøre plads til ny og frisk energi. Naturlig helse er også at få ryddet op i skabe og skuffer, der hænger så meget energi i rod. En nem måde at få startet på er at dele sit hjem op i 30 dage. Hver dag skal der ryddes op i noget, og der er noget som skal ud, start med de nemme områder og når du så kommer til “de svære” områder er det ikke så svært, for du har fået frigiver noget energi og øvet dig. Det gælder selvfølgelig også for have, garage, kælderrum og altanen.


Sæt intentionen for dit forår

Jeg har bestemt at jeg vil være glad, vital og blive mega gammel. Som beskrevet er det stress, af alle arter, som sænker vores velvære og sundhed. Som alle andre vaner kræver det bevidst træning i starten inden det bliver naturligt. Jeg har et citat fra Abraham Hicks, som jeg vender tilbage til igen og igen:

"If you had one goal, and that was to feel good,

you would never again need to hear another word from anyone.

You would live successfully and happily and in way of fulfilling your lifes purpose ever after."

Med andre ord så kan jeg have en høj naturlig helse ved hele tiden (24/7) at have fokus på at være i “feel good”. Så kommer der irritationer, jeg kommer ud af “feel good”, bliver måske skide sur, eller det der er være. Når jeg har fået raset af, er det tilbage i “feel good”, og jeg ved at det er komplet umuligt at være “feel good” og arrig på samme tid.

Det kan være rigtig godt at bruge meditation, når du sætter din intention og beslutter dig for, hvad du vil have mere af dette forår, år eller måske resten af livet. Meditation er også naturlig helse, fordi du får samlet fokus, bliver opmærksom på dit åndedræt, og vil være forfrisket bagefter. Jeg bruger guidede meditationer. Min ynglings meditations kvinde er Lisa Wathley , som du kan finde på Youtube helt gratis. Jeg bruger bevidst hendes meditationer til at skabe basis for den tilfredshed og det overskud, jeg vil have i min hverdag.


Food Pharmacy Shot:

Foto: Osha Key

Foto: Osha Key

  • 1 dl juice
  • 1 spsk malet gurkemeje
    (husk lidt peber, så du får effekten fra gurkemeje)
  • ½ tsk malet kanel
  • 1 knivspids malet krydder nilleke
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citron saft

Bland / blend og nyd :)

 
 


KILDER:

Janet Wright, Zoneterapi og akupressur

Giulia Enders, Tarme med Charme

Werner Tiki Kustenmacher, Ryd op i dit liv

Scandinavian Center for Shamanic Studies

LinaNertbyAurell & Mia Clase, Food Pharmacy

 UDSIGTMADEENA JESNSEN