Sådan navigerer du i oktobers energi - en numerologisk og astrologisk tolkning

 
oktobers energi - numerologisk og astrologisk.jpg
 

Vi er nu ved at gå ind i sidste del af 2018. Hvis du læste med på sidste blog, fik du måske en fornemmelse af, hvad det er for et år, vi har med at gøre. Det er et år, der virkelig kalder på at tage “personligt lederskab” for det, vi nu engang mangler at tage lederskab for i vores liv. En slags “nu er det nu” stemning. Trættende? Ja. Udfordrende? Ja. Spændende? JA!

Oktober er ingen undtagelse, da der bliver skruet op for alt det, som vi har arbejdet med i løbet af året, og der bliver knyttet bånd til det, vi sad med i begyndelsen af året.

Vi er allerede godt i gang med oktober, og måske du allerede har fået kimen af, hvad denne måned rummer af potentialer. Det er altid individuelt, hvad vi oplever, ud fra hvad vi har med os i vores horoskop, numerologiske essens og vores egen frie viljes skaberkraft. Men her kommer mit bud på, hvad den kollektive energi byder på i denne måned.

 
 

OKTOBERS NUMEROLOGISKE ENERGI

oktober-numerologi-salig2018.jpg

Oktober måned er overordnet set en numerologisk 10/1 måned (fordi det er den 10. måned i året og 1+0 = 1, derfor skrives det 10/1). 10/1 er et tal, der har en vis mystik over sig - i tarottens verden bliver det kaldt for “skæbnehjulet” og indikerer, at der er nogle ting i livet, der er meningen, at vi skal opleve - nærmest skæbne betonede. Selvom tarot og numerologi (og astrologi) er en trio, der kommer hinanden tæt ved, så menes der i numerologien ikke nødvendigvis, at tallet i sig selv er særlig skæbnebetonet, men derimod at 10/1 er et kraftfuldt tal, fordi det har tallet nul med sig.

Nullet er i sig selv ingenting, men alt, hvad du sætter det bag, forstørrer og fordobler det. Der er altså en vis form for kraft i det, som indeholder både “alt og intet” - heraf mystikken. Man siger også, at nullet er universets kanal, og derfor er der lidt mere “hul igennem” (apropos tallets form) til de højere energier. En slags “divine intuition” kan man også kalde det.

Hvis vi bryder tallet lidt ned, så ser vi, at dette “alt og intet” kommer særligt til udtryk hos netop 10/1, da 1-tallet besidder en stor skaberkraft, og nullet forstørrer og fordobler. 10/1 bliver derfor til en slags “booster” (0) for, hvad end der er skabt (1) i forvejen. Det vil sige, at hvad end, vi oplever, så vil vi opleve det kraftigere. Er vi forelskede, bliver forelskelsen voldsommere, og er vi kede af det, føler vi det ekstra meget i denne måned.

Uanset hvad vi oplever, så vil der være en slags forstørrelse bag. Ser vi desuden på måneden ud fra et kalender perspektiv, så er oktober som du ved, den 10. måned, og dermed også den eneste måned på året, hvor vi har et nul med i vores kalenderberegning. Det er endnu en måde, hvorpå måneden skiller sig ud, og det kan mærkes i det “usynlige energisystem”, som vi alle har, hvad enten vi er bevidste om det eller ej.

Apropos kalendersystem, så er det den anden måned på året, hvor 1-tallets energi er aktuel. Det var den nemlig også i januar, som er en numerologisk 1’er måned, da det er den første måned på året. Oktober er blot en højere potens for januar, da nullet er med. Det betyder, at vi vil opleve en form for flashback til de emner, der var oppe at vende for os i januar, blot fra et nyt, forstørret perspektiv.

Sidder du og bliver lidt nervøs for, hvad du vil opleve nu, da der er “boost” på det hele, vil jeg skynde mig at tilføje: Det skal du ikke være! Bare fordi du har en dårlig dag, er det ikke ensbetydende med, at hele måneden bliver sådan. Men pointen er, at oktober bliver en måned, du vil huske, når du ser tilbage på den.

 

DEN EKSTRA KODE

oktober2018-numerologi.jpg

Udover energien 10/1, som oktober altid vil være kanal for, da det altid er den 10. måned, så er der hvert år en ekstra kode, som er individuel for det år, vi befinder os i. I år hedder den kode 12/3 eller 21/3, alt efter hvilket system man regner ud fra. Det system som jeg regner ud fra gør, at vi lander på 21/3 (fordi 10 (oktober) +11 (hele årets kode) = 21 = 2+1 = 3, derfor skrives det 21/3). Energien 21/3 er en lidt “voksen” energi og kan for nogle opleves lidt tung. Den omhandler i store træk temaer som at tage ansvar og høste det, der sås. Det betyder, at vi skal være opmærksomme på at tage ansvar for, hvad det er vi sår. Afhængigt af hvad vi har sået i fortiden, om det har været af positiv eller mindre positiv karakter, så vil denne måned enten føles som om, at der lige pludselig er en form for gennembrud, og vi høster det, som vi har ønsket os længe. Eller også vil vi opleve at det, vi ønsker os, føles uendelig langt væk (men ikke desto mindre kan vi se lyset for enden af tunnelen). Er resultaterne ikke som vi ønskede, må vi tage ansvar for at lave det om, sådan så vi kan høste andet i fremtiden.

Energien 21/3 bliver også kaldt “sandhedssøgeren”, og vi vil derfor opleve at stå i situationer, hvor sandheden kommer frem. Ikke nødvendigvis sandhed i den forstand, at vi er blevet løjet for, og nu kommer løgnen frem i lyset. Men sandhed i form af, at vi endelig kan se, hvordan tingene hænger sammen i kernen af det hele. Spørgsmålet er så, om du er i stand til at tage ansvar for den sandhed, som kommer frem eller ej - det er meget afgørende for din oplevelse af energien.

Både 21/3 og 10/1 er meget spirituelle energier, så der er lagt i ovnen til, at denne oktober bliver ud over det sædvanlige, set fra et spirituelt perspektiv.

 
 

DET ASTROLOGISKE PERSPEKTIV

Du har nok regnet den ud nu. Kosmos har haft fart på i år og stopper ikke lige foreløbig med sin sprint. Heller ikke i oktober! Vi startede måneden ret heftigt ud med nogle asteroider, der var særligt tæt på jorden. Og ligesom med andre levende væsener og planeter i vores verden, så udsender de en form for varme (lys eller energi, kært barn har mange navne). Vi bliver altså påvirket af deres lys, og selvom lys jo altid lyder dejlig positivt, så kan stor påvirkning af lys godt være lidt heftigt for systemet. Du kender det måske fra at have ligget en hel dag på stranden og fået en overdosis af sollys, så du er blevet træt og ubehageligt til mode. Kroppen skal lige vænne sig til at håndtere al den energi, som den er blevet udsat for. Derfor bliver vi altid påvirkede, når der er ekstra lys-indstrømning i gærde, og reagerer ofte med netop træthed og utilpashed.

Som kronen på værket for oktober går planeten Venus ind i en retrograd periode fra d. 5. oktober til 16. november (desuden er Uranus, Neptun og Chiron også i retrograd, fra tidligere på året). Planeten står for for kærlighed, æstetik, skønhed, nydelse, luksus og finanser. Det betyder, at vi må re-evaluere og re-integrere de temaer, som Venus omhandler. Det betyder for mange mennesker, at en gammel flamme eller et forhold kommer op til overfladen igen - enten i tankerne eller ved et møde - for at blive dealet med og healet. Det siges, at det ikke er den rigtige tid at indgå heftige romancer - selvom det er fristende, netop nu - fordi vi ikke ser helt klart på fremtiden med Venus’ rosenrøde briller, der helst vil se dybt ind i de kærlighedsmønstre, du allerede har. Er du i et fast forhold, kan du opleve, at der måske er nogle dynamikker i det, som skal kigges på for at styrke det endnu mere.

Emner som penge er også oppe, og det er en tid, hvor vi skal være ekstra opmærksomme på, hvad vi bruger vores penge på. Vi kan komme til at lade os rive med og ødsle lidt, især på smukke eller nydelsesfulde ting og oplevelser. Men husk på at det er netop disse områder, som Venus vil have dig til at kigge efter i sømmene. Ikke at vi ikke må forsøde tilværelsen, mens planeten er i retrograd, vi skal bare være opmærksom på vores mønstre i det, hvorfor vi gør det. Det er en tid hvor vi nemt kan komme til at dulme, i stedet for at tage os af de reelle behov.

Føler du dig særlig “ramt” af disse temaer, kan det måske være en idé at dykke lidt mere ned i, hvad Venus står for, og særligt hvad retrograd perioden står for, for at forstå dig selv i situationen lidt bedre.

Oktober er også en måned, hvor vi for alvor går ind i en ny sæson - efteråret - og alene af den grund er der et skifte i vores system. Naturen begynder at gå i forfald, og det samme gør vi - forstået på den måde, at det er en tid, hvor vi naturligt bliver mere introverte og begynder at se mere indad på de områder, som vi skal begynde at afvikle, inden året er omme og et nyt år starter. Det er altså helt naturligt at have lyst til mere alenetid for at kunne bearbejde alt det, der er sket hen over året. Særligt med den energirige sommer vi lige har haft in mente.

astrologi-oktober-2018.jpg
 
 

SÅDAN NAVIGERER DU I OKTOBERS ENERGIER

Rigtig mange mennesker vil opleve en form for indre skifte i oktober. Om det skyldes årstidernes skiften, eller fordi det er en 10/1 måned, der fungerer som en volumenknap og skruer op for det, der allerede er, vil jeg lade være op til din egen fortolkning. Men du kan imødekomme skiftet ved at være åben for, at alt er, som det skal være - uanset hvad der kommer din vej. Også hvis der ikke sker noget vildt for dig, selvom energien lægger lidt op til det. Et godt, gammeldags ordsprog lyder:

“Vi får ikke altid det vi gerne vil have, men derimod får vi altid det, som vi har brug for.”

Udover at være åben for, hvad end der måtte ske i oktober, så er det en god idé at sende bevidste intentioner til dit højere selv/Universet i denne måned. Da der netop er en særlig energi omkring skabelse og ansvar denne måned, sår du vigtige frø for din fremtid i denne periode. Så vil du have medbestemmelse på, hvad det er du høster i fremtiden, er det en god idé at være bevidst om, hvad du sætter i verden denne måned - enten fysisk eller på tankeplan.

Sidst men ikke mindst, så prøv at følge naturens cyklus så godt du kan. Har du lyst til at putte dig selv lidt hjemme, så gør det. Vi lever i et samfund, der har et højt tempo kørende, men det mest naturlige for os er faktisk, at vi gearer lidt ned i denne tid. Det er en tid, hvor vi har brug for at afvikle og integrere alt det, som vi har oplevet indtil nu. For at kunne det har vi brug for ro.

 
 

HUSK DIN FRIE VILJE

Det er meget vigtigt for mig at pointere, at alt det, der står skrevet i artiklen er potentialer. Intet står skrevet i sten, og du har det vigtigste redskab af alle: din egen frie vilje. Intentionen med denne mini-serie over årets sidste måneders energi er derfor ikke, at forudse fremtiden, men at give dig en forståelse af, at du ikke er alene, hvis du oplever dette år intenst, og at vi ikke skal panikke over de svære ting, vi oplever. Vi skal ikke altid tage alle de udfordringer, vi møder, personligt. Forstået på den måde, at vi er under indflydelse af kosmos, og bare fordi vi er trætte og synes, det hele er lidt mudret nu, så er det ikke nødvendigvis, fordi der er noget “galt med os” og drejningen i vores liv.

Måske har du det sådan, fordi der er ekstra knald på energien for tiden, og dit energisystem lige skal nå at følge med. Det kan sagtens føles tungt, selvom energien du integrerer er høj - ironisk nok. Er du desuden særligt sensitiv, er du særligt påvirkelig. Det er selvfølgelig en balancegang mellem at tage ansvar for vores virkelighed, men samtidig ikke gå op i alle detaljer med så stor alvor. En tommelfingerregel er dog, at hvis vi bliver ved med at møde samme udfordring eller mønster, så er det fordi, der er noget vi skal kigge på.

Selvom dette er et længere indlæg, er det blot en brøkdel af forklaringen på den energi, som vi er i nu, og dette var blot én af vinklerne på energien vi er i for tiden. Det er spændende tider! Næste måned kigger vi nærmere på, hvad november bringer med sig, som også er en særlig måned.

Er du nysgerrig på, hvad din egen energi rent numerologisk indeholder, eller hvilken cyklus du er i nu, så book en tid til en 1:1 session.


Linnea-Bergström-salig.jpg

Linnea Bergström

Linnea Bergström arbejder med personlig udvikling gennem blandt andet numerologi, skyggearbejde og spejlteori.  Ingen udviklingsrejse sker uden kontraster, heller ikke Linneas. Hun startede ud med at leve det corporate liv med en bachelor fra CBS i HA(Psyk.), men efter mange års erfaring fra modebranchen lagde hun livet i jakkesæt bag sig for at kaste sig over sin største interesse. Uddannelser som “Shadow Facilitator” i skyggearbejde og numerolog er med til at præge hendes tilgang til den personlige udvikling, som vi alle oplever gennem livet.

Er du nysgerrig på hvad numerologi kan sige om din udviklingsrejse, og hvordan du bedst kan navigere i de gaver og udfordringer, der ligger i din fødselsdag - som er spejlet for din sjæls opgaver i dette liv - kan du booke en 1:1 session hos Linnea. Klik på ‘TIDSBESTLLING’ her under og læs mere om 1:1 sessionerne.

Du er også velkommen til at skrive en mail hvis du har spørgsmål.