LAD DIG VIBRERE TILBAGE I HARMONI

Fotograf: Ian Keefe

Fotograf: Ian Keefe

Vibrationel medicin, vibrationel healing, vibrationel massage, vibrationsterapi og så videre er alle praksisser, der benytter sig af vibrationer i en behandlingskontekst. Det er samtidig metoder, der i stigende grad møder anerkendelse som yderst virkningsfulde. De forskellige behandlingsformer benytter sig af en række forskellige vibrationelle instrumenter herunder lyd, lys, krystaller, og farver.
 

Alt har en frekvens

Vibrationel healing benytter sig af flere forskellige instrumenter/redskaber. Lyd – både lyd påført ude fra i form af personstemme, syngeskåle, stemmegafler, gong, klokker og så videre, men også i form af ens egen stemme ved at chante/synge mantras ( gentagede sanskrit ord eller hele sætninger) – kan efterhånden findes på skemaet hos flere og flere yogacentre. Flere har erfaret på egen krop at lydens vibrationer gemmer på et enormt transformativt og healende potentiale.

Men for den gruppe, hvor sensationerne i egen krop ikke er bevis nok, kan vi vende os imod videnskaben, der er enig. Videnskabelige forsøg viser nemlig, hvordan vand sætter i bevægelser, når det udsættes for lydvibrationer, og da menneskekroppen består af 70% vand, vil lydens vibrationer ligeledes sætte kroppens væske i bevægelse.

 
Foto fra Dr. Masaru Emotos eksperiment med vand:  The Power of Thoughts.

Foto fra Dr. Masaru Emotos eksperiment med vand: 
The Power of Thoughts.

Men det stopper ikke her; forskning viser yderligere, hvordan selv vores intention har en særlig frekvens. Den japanske videnskabsmand Dr. Masaru Emoto har udført forsøg, der viser hvordan intentioner udtrykt gennem lyd, følelser og tanker er afgørende for, hvordan vand krystalliseres. Han viser således hvordan et hvert udtryk gennem lyd, følelser eller tanker har en særlig frekvens, der påvirker sine omgivelser. Et billede af dråben det spreder ringe i vandet kan hjælpe til at forstå denne proces; når dråben rammer vandet, vil den skabe ringe omkring sig. De enkelte frekvenser påvirker således ikke bare kroppens vibrationer ubetinget positivt ved at løsne op for blokeringer og skabe flow – de kan ligeledes påvirke i negativ forstand.

 
 

Lad vibrationerne skabe harmoni i din krop

Det vibrationelle medicinske system tager udgangspunkt i en krop, der altid vil forsøge at heale sig selv, men forskellige blokader – såsom biokemiske stoffer, toksiner, følelser, vira, parasitter eller bakterier – kan forstyrre kroppen i den proces. Med vibrationel medicin forsøger udøveren at finde årsagen til blokaden for at løsne op for den, så vi igen tillader kroppen at udføre sin egen naturlige healingsproces.

For at forstå hvordan vibrationer har en healende effekt på menneskekroppen, må vi forstå, at mennesker - ligesom alt andet - bestå af vibrationer, hvor hvert aspekt af kroppen, sindet og vores ånd har en helt særlig frekvens, der kan måles og ændres. Så kunsten i vabrationel medicin, uanset instrument, er at måle afvigelser i kroppens vibrationer for derefter at tune områderne tilbage til den naturlige og harmoniske frekvens. For at forstå processen kan vi bruge musikalske analogier, hvor vi anskuer blokade eller disharmoni i kroppen som et orkester, hvor et af instrumenterne ikke stemmer korrekt, hvilket påvirker hele orkestret. Men ved hjælp at et vibrationelt redskab kan behandleren tune kroppens energi tilbage til rette frekvens, så orkestret igen kan spille i fuld harmoni.

Fotograf: Vladlane Vadek

Fotograf: Vladlane Vadek

 
 

Fra vibrationel healing til vibrations-/rystetræning

Vibrationer virker, det lader der ikke længere til at være tvivl om. Allerede i slut 80’erne forskede russerne i vedligeholdelsestræning til kosmonauter, der nødigt skulle komme hjem med forringet knogle og muskelmasse. Det blev startskuddet på det, der i dag er kendt som vibrations- eller rystetræning.

Vibrations- eller rystetræning foregår ved at  personen står på en vibrerende overflade, som sender rystelser op gennem kroppen. Kroppen mærker, at der er ubalancer og vil aktivere flere muskelgrupper i forsøget på at udligne dem. Herved øges både muskelstyrken og fedtforbrændingen, det giver bedre blodcirkulation, øger stofskiftet samt knogletætheden og giver bedre balance. Udøvere har også meldt om stærkere bækkenbund, færre rygsmerter og bedre holdning. Træningsformen er endnu ikke så udbredt, men vi finder det dog hos nogle fitnesscentre, på optrænings- og rehabiliteringsklinikker – og ja, hos NASA.   

 
 

Dyrenes egen vibrationsterapi

Historien forlyder, at læren om vibrationshealing voksede ud af en undren over løvers livstil. De jager med en imponerende kraft og hurtighed, men er ellers udprægede dovne dyr. For at finde en forklaring studerede forskere blandt andet løvers spinden og fandt en sammenhæng mellem de kraftige vibrationer og løvernes evner. Resultatet blev afsættet til rysteterapien.

Faktisk behøver vibrationsterapi slet ikke være særlig avanceret. Du kan bare ligge dig på sofaen med din kat og mærke dens spinden forplante sig til din krop - hvis du vel og mærket har en kat.  

Fotograf: Lydia Harper

Fotograf: Lydia Harper

Kattens spinden er altså vibrerende stimulans på lige fod med andre vibrationer, og disse lavvibrationelle frekvenser har vist sig at have lindrende effekt på både kroniske og akutte smerter, generere knoglevækst, fremskynde heling af sår og brud, øge ledmobilitet blot for at nævne et par af gaverne.

Katten er således udstyret med sit helt eget healingsapparat, som vi mennesker også kan nyde godt af.

Så om det er lyd, krystaller, rysteplader eller blot dit kæledyr; vibrationerne er uden tvivl kommet for at bliver og kommer med stor healende potentiale.
 


 
JANNIE-KROGSTRUP---SKRIBENT.jpg

JANNIE KROGSTRUP
- nada, bhakti yoga & flow underviser


Lyden blev min vej til transformation

Personligt er jeg absolut overbevist om, at der ligger en masse power og potentiale i  vibrationer. Det har jeg egentlig været længe, og jeg har flere gange oplevet vibrationernes magi igennem sound bath eller gong bath, hvor du bliver badet i lyden af syngeskåle og andre lydkilder. Vibrationerne påvirker kroppen og efterlader dig med sitrende sensationer i kroppen og en klar fornemmelse af, at noget har rørt på sig dybt inde.  

For mig stod det transformerende potentiale dog først helt klart for for godt 5 måneder siden, da jeg i en længere periode fordybede mig i mantras og lydbaseret meditation i Indien. Efter et par uge med voldsomme vredeudbrud, irritation og en masse tårer begyndte det pludseligt at lyse op. Bølger af lyksalighed skyllede ind over mig uden nogen særlig årsag, jeg oplevede flere gange, hvordan tårerne pludselig løb ned af mine kinder under vores mantra-praksis. Ikke af den slag jeg havde grædt så mange af forinden, men tårer udløst af overvældelse over livets skønhed - en følelse af fuldendthed, af lykke, af at alt var præcis som det skulle være: helt enkelt en følelse af at have fundet hjem. Alt omkring mig syntes pludselig ikke så afgørende for min tilstand, det var bare et spørgsmål om af få kontakt til mit kosmiske Selv og finde hjem til der, hvor lyksaligheden blomstrer.

Jeg havde ofte hørt alt det her til yoga og læst det i bøgerne, men pludselig manifestede ordenen sig fysisk. De fik en helt ny betydning. Hverdagen er stadig udfordrende, og jeg mærker stadig op og nedture, men forskelligt fra før så ved jeg nu, at “hjem” altid er med mig. Og vigtigere; jeg har fået redskabet til at finde tilbage hver gang, jeg farer vild.   UDSIGTMADEENA JESNSEN