Yoga er ikke bare yoga. Der er forskellige typer af yoga, som har alle har forskellig indvirkning på din krop og dit sind. Restorativ, de-stress og yin yoga får dig ned i gear, mens slow flow og hatha yoga er mere styrkende. Og det er ikke ligegyldigt, hvad du vælger hvornår. Nogle dage kan du have brug for at afspænde og lade sindet falde til ro. Andre dage kan du have brug for mere styrke både fysisk og mentalt. Men hvad har du brug for lige præcis i dag for at få en SALIG krop og et sundt sind?

Tag yogatesten herunder og find ud af det.

Før du går i gang, opfordrer vi dig til at tage et par dybe vejrtrækninger helt ned i bunden af din mave og love dig selv at svare ærligt og uden at dømme dig selv på de næste spørgsmål. Vær opmærksom på at skelne mellem, hvad du har lyst til, og hvad du har brug for. Nogle gange kan vi godt have lyst til at blive hjemme på sofaen, men brug for at komme afsted til yoga. Andre gange kan vi have lyst til at fare ud og være sociale, men have brug for at vende opmærksomheden indad med en blid praksis.

Helt inderst inde ved du godt, hvad du har brug for.

 
 
yoga-test-dig-selv.png
 
 
 

SALIG-YOGA-ØSTERBRO.jpg

SALIGS YOGAKLASSER

På SALIGs yogaklasser arbejder vi hele kroppen igennem, men underviseren kan fra gang til gang vælge et særligt tema eller fokusområde. På hver klasser udøver vi pranayama (åndedrætsøvelser) og en kort meditation eller kropsscanning, nogle klasser slutter med blide, masserende tryk under Savasana (afspænding) eller aroma for at støtte op om klassens tema. Du kan være med på de fleste klasser, selvom du er begynder, og stadig få tilført viden og kvalitet til din praksis, hvis du er øvet. Vores undervisere tilpasser nemlig sekvensen, så alle kan være med. Vores ønske er, at genkendeligheden på disse klasser kan gøre dig helt salig.

 
 
 
 

hvad betyder pranayama åndedrætsøvelser.jpg

HVAD ER PRANAYAMA?

Pranayama er åndedrætsøvelser. Ordet stammer fra Sanskrit, hvor Prana betyder livskraft eller vital energi og Yama betyder kontrol. Det handler med andre ord om at bevidstgøre din vejrtrækning. Åndedrættet skaber bro mellem krop og sind, når vi arbejder bevidst med det, kan vi berolige både nervesystemet (og dermed kroppen) og tankerne.


hvad-betyder-yoga-asana--.png

HVAD ER ASANAS?

Asana er yogastillinger. Ordet stammer fra Sanskrit, hvor Asana betyder “at side stille”. Asana er altså oprindeligt afbalancerede stillinger, der gør det muligt at holde en rolig energigennemstrømning i bestemte områder af kroppen. Har du en fast yogapraksis, får stillingerne med tiden så afbalancerende en effekt, at tankerne også falder til ro, og du kommer ind i en dyb meditativ tilstand.


hvad betyder savasana yoga.jpg

HVAD ER SAVASANA?

Savasana bliver også kaldet “død mands stilling”. Ordet betyder nemlig “dødstille” på sanskrit, og det er sådan du ligger: dødstille på ryggen. Det er den sidste asana (eller stilling) i en yogaklasse, og umiddelbart kan den virke så simpel, at vi tænker, den er ubetydelig. Det er den ikke! Det er her din praksis får lov at integrere sig i krop og sind. Kunsten er ikke at lade tankerne fare, men at bevare opmærksomheden på sensationerne i kroppen i en halvvågen tilstand. Savasana kan hjælpe ved både stress, søvnproblemer og angst.SALIG ER ET YOGASTUDIE PÅ ØSTERBRO

Her kan du få roen helt ind under huden med følgende yogaklasser: restorativ, yin, de-stress, blid flow, hatha, flow og meditation.